La mostra és un recull de dotze figures centrades en el patrimoni mundial, totes elles enregistrades des de l’aire o des de l’espai, on la visió de conjunt predomina sobre el detall. Cada làmina conté comentaris i informacions sobradament documentades i amb diversitat de plantejaments sobre el passat, el present i el futur d’aquest territori.
La consellera de Territori i Infraestructures i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, Mercedes Garrido, ha recorregut aquesta mostra acompanyada per l’autor, Joan Bauzà, i el catedràtic de Geografia Humana de la UIB Miquel Grimalt, que n’han fet una petita presentació i n’han donat les explicacions pertinents.
Expert en geografia i en la Serra
Joan Bauzà és professor de la UIB als graus de Geografia i Història de l’Art i màster universitari en Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció. Ha demostrat la seva experiència en sistemes d'informació geogràfica i teledetecció per elaborar aquesta mostra formada per dotze làmines de mida gran que mostren imatges que expliquen, per exemple, la vulnerabilitat insular a causa del risc d’inundacions per la pujada del nivell de la mar; la vista curiosa d’algunes parts de la Serra a causa de les pràctiques de transhumància que s’hi varen dur a terme durant segles, o la mirada del satèl·lit a través de les estacions.
Miquel Grimalt, qui ha presentat l’exposició de Bauzà, és professor titular universitari de l’àrea de coneixement de Geografia Física, fa recerca en temes de climatologia, hidrologia, riscs naturals i territori.
La mostra, que es pot visitar lliurement a l’espai públic del Parc de la Mar i conté comentaris en català, castellà i anglès, hi romandrà fins al 31 de maig. Està previst que itineri per altres ubicacions de Mallorca.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.