La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha convocat les subvencions per part de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) per donar suport a les jornades d'estudis locals que se celebrin a les Balears durant el 2018. Es destina la mateixa quantitat que el 2017, un total de 40.000 euros.
El Govern ha informat que la convocatòria vol contribuir a la promoció dels estudis locals i a l'edició i digitalització de les publicacions que resultin d'aquestes jornades, durant el període entre l'1 de gener i 30 de novembre de 2018. En concret, la convocatòria estableix tres línies de subvenció: el suport a l'organització i producció de jornades d'estudis locals en l'àmbit de les ciències socials; suport a l'edició de les actes de les jornades d'estudis locals i suport a la digitalització de les actes.
Així, són beneficiaris d'aquestes ajudes qualsevol tipus d'associació d'estudis locals legalment establerta i els ajuntaments de Balears que organitzen aquest tipus d'esdeveniments. El termini per presentar les sol·licituds estarà obert a partir del desè dia natural de la publicació de la convocatòria al BOIB, aquest passat dissabte 2 de juny, i romandrà obert fins al 30 de setembre de 2018. Les sol·licituds s'han de formalitzar obligatòriament quinze dies naturals abans de l'inici de l'esdeveniment.
L'Institut d'Estudis Baleàrics convoca subvencions per donar suport als estudis locals
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Quina visió més estreta de la recerca: més i més localisme (Montuiri, Llorito, Pina, Algaida...-No aneu més enfora...-). Penoses publicacions impreses per editorials d'aquí que fan una xerxa clientelar (no científica) etc, etc.. És por fer una recerca de qualitat defugint del localisme i enllaçant la realitat local amb altres àmbits. Cal obrir-se al món com feu Llull la paraula del qual resona, i s'estudia per bona part d'Europa, amb la claredat i força del seu Esperit. La cultura catalana és mereix qualque cosa millor que 'localismes' ...Ara podeu començar a criticar el que dic, però per favor, amb arguments no en flamarades patriòtiques que són tan comunes per aquí.