L'Institut d'Estudis Baleàrics convoca subvencions per donar suport als estudis locals
La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha convocat les subvencions per part de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) per donar suport a les jornades d'estudis locals que se celebrin a les Balears durant el 2018. Es destina la mateixa quantitat que el 2017, un total de 40.000 euros.
El Govern ha informat que la convocatòria vol contribuir a la promoció dels estudis locals i a l'edició i digitalització de les publicacions que resultin d'aquestes jornades, durant el període entre l'1 de gener i 30 de novembre de 2018. En concret, la convocatòria estableix tres línies de subvenció: el suport a l'organització i producció de jornades d'estudis locals en l'àmbit de les ciències socials; suport a l'edició de les actes de les jornades d'estudis locals i suport a la digitalització de les actes.
Així, són beneficiaris d'aquestes ajudes qualsevol tipus d'associació d'estudis locals legalment establerta i els ajuntaments de Balears que organitzen aquest tipus d'esdeveniments. El termini per presentar les sol·licituds estarà obert a partir del desè dia natural de la publicació de la convocatòria al BOIB, aquest passat dissabte 2 de juny, i romandrà obert fins al 30 de setembre de 2018. Les sol·licituds s'han de formalitzar obligatòriament quinze dies naturals abans de l'inici de l'esdeveniment.
També a Illes Balears
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Quina visió més estreta de la recerca: més i més localisme (Montuiri, Llorito, Pina, Algaida...-No aneu més enfora...-). Penoses publicacions impreses per editorials d'aquí que fan una xerxa clientelar (no científica) etc, etc.. És por fer una recerca de qualitat defugint del localisme i enllaçant la realitat local amb altres àmbits. Cal obrir-se al món com feu Llull la paraula del qual resona, i s'estudia per bona part d'Europa, amb la claredat i força del seu Esperit. La cultura catalana és mereix qualque cosa millor que 'localismes' ...Ara podeu començar a criticar el que dic, però per favor, amb arguments no en flamarades patriòtiques que són tan comunes per aquí.