Mielgo: «Entre dos candidats a entrar a la Simfònica amb la mateixa nota, entrarà el que sàpiga català»
El director titular de l'Orquestra Simfònica de les Balears, Pablo Mielgo, ha dit aquest dijous que entre dos músics candidats a incorporar-se al grup que obtenguin la mateixa nota en les proves de selecció, accedirà el que sàpiga català.
En una entrevista a Cope, el músic ha parlat de la notícia que publicava aquest dimecres 'El Mundo' en la qual informaven que presumptament el Govern ha convocat les bases per crear una borsa de treball temporal en l'Orquestra Simfònica en les quals s'exigeix als candidats un nivell de català B2.
Mielgo ha explicat que «no és exactament així», sinó que el primer que es valorarà serà «l'excel·lència artística» i ha aclarit que «tothom es pot presentar amb independència geogràfica».
El director titular ha assenyalat que de cara a la llista final, «si dos trompetistes tenen un 7, es posarà primer en la llista a aquell que pugui tenir entre una altra sèrie de mèrits, el català», encara que ha indicat que les proves se solen fer «a cegues» i el tribunal encarregat de seleccionar no sap si qui es presenta és «alemany, xinès o menorquí».
També a Illes Balears
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
- La sèrie 'Norats' aconsegueix una audiència històrica a IB3 després que es proposassin liquidar-la
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
L'ídioma universal es la Solfa.
D'acord. Que el català no sigui requisit. Però tampoc el castellà! Que segur que a l'Europa de l'est hi ha molts de músics interessats en venir. I allà els músics són de qualitat i en donen en cullereta a molts d'aquests que volen ser funcionaris però no volen aprendre l'idioma de la comunitat que els paga.