TW
0

Des d’aquell 18 de desembre de 1980 fins ara han canviat els ànims. En els inicis d'una nova dècada, Capdepera aprofitava l’embranzida dels diaris locals i s’afegia a l’onada. Naixia la revista Cap Vermell gràcies a la confiança de tots aquells que volien oferir un diari de referència al municipi.

Els que començaren avisaven que «si duraven un any, seria molt», per això és just definir com a proesa la continuïtat de la revista fins al dia d’avui. Així ho confirma un dels seus redactors, Pere Cortada, qui promou amb orgull l’evolució d’una publicació que ha sabut sobreposar-se als nous temps.

El 2006 es deixava de publicar la revista en paper i al 2007 es creava la web que es mantindria fidel als objectius dels seus creadors. I després de 250 revistes en paper, més de 20 llibres editats, suplements, homenatges, plomes de ferro, anuaris i premis Cap Vermell, el ritme no atura. I és que segons Cortada, «hem après molt», aconseguint una estabilitat de visites (1200 visites diàries de mitjana) i interactuant a xarxes com Facebook (unes 8.000 visites setmanals) , o Youtube (més de 1500 vídeos). A més la web ja està adaptada per poder ser vista des de qualsevol dispositiu mòbil, adequant-se «a tot el que vengui».

I el que ve d’entrada és una temporada plena d’actes de celebració d’aquest aniversari. Des del passat 4 de desembre s’ha estrenat l’exposició que comprimeix aquests 35 anys de vida del diari. Al Centre Melis Cursach de Capdepera s’hi reuneixen un bon grapat de documents i fotografies d’un mitjà que ha recollit les inquietuds literàries, d'investigació, de cuina i de qualsevol manifestació sorgida dels gabellins i gabellines que han donat vida a aquests 35 anys de feina.A més, l’olor del paper no s’oblida i des del 2007 s’ha creat un anuari que enguany també serà presentat. 

En els anys 80 sorgia un nou pilar de l’onada de revistes locals i aquests dies toca celebrar la seva supervivència. Les inseguretats dels inicis es transformen en la necessitat actual de sumar més persones al capdavant de Cap Vermell. Però Pere Cortada s’esforça a concloure que «encara que faltin mans estam prou contents de tot el que ens ha portat fins aquí».