Més de trenta escriptors, crítics, editors, agents literaris, professors i intel·lectuals es donen cita des de demà i fins diumenge a les Converses Literàries de Formentor. D’entre ells, només hi ha un editor de les illes i sis noms mallorquins entre escriptors i periodistes.
El Pi demana que es tengui en compte «la promoció de la nostra cultura en una cita literària i de prestigi que no compta amb gairebé cap representant de la nostra llengua, que no convoca cap professor de la Universitat de les Illes Balears, -però sí d’altres-, cap representant de l’Institut d’Estudis Catalans –i sí de la Real Academia Española- i la plana web del qual és íntegrament en castellà sense possibilitat ni de traduir-la a la llengua pròpia de les illes.»
La formació considera que la llengua catalana «ha de tenir una major presència a les Converses Literàries de Formentor» així com n'han de tenir-hi llengües estrangeres.
El Pi recorda que fou el segon Pacte de progrés qui va posar en marxa aquesta iniciativa i de llavors ençà, independentment del color polític del Govern, «s’ha anat arraconant l’ús del llengua pròpia si bé es podria promoure». «Un altre exemple», recorden, és «el premi Formentor, que es recuperà el 2011, i que ha guardonat al llarg d’aquest lustre dos escriptors hispanoamericans i tres espanyols» quan «cap d’ells ha desenvolupat la seva carrera literària en català».
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
S'ha volgut aprofitar un premi de prestigi internacional que va premiar Gombrowicz i Bellow per convertir-lo en un altaveu publicitari i provincià de la literatura castellana promogut per El País i en Barceló, però sufragat pel Govern Balear. Després diuen que la literatura catalana, que malviu en la misèria, és una literatura subvencionada. Aquesta brillant idea la va promoure la cunyada de Jiménez Losantos i professora d'espanyol Bárbara Galmés, acòlita del PSOE. I el PP la va continuar encantat
El Pi s'equivoca: el Govern no hauria de subvencionar una activitat privada espanyolista on la literatura catalana semrpe farà un paper subaltern. Aquests gent no vol saber res de nosaltres, i nosaltres no volem saber res d'ells.
Tendran que buscar debajo de las piedras o como siempre tirar de don nadies de tres al cuarto para cubrir la cuota de catalán. Señores, estamos hablando de literatura de verdad, no de bodrios subvencionados y comprados por la administración clientelar de turno. Vease, este "diario".
Potser a Barceló no, i a Basilio Baltasar menys, però el problema és q això ho faci el govern de torn que pagam tots. Que ho pagui en Barceló!
Al senyor Barceló, de la Cadena Barcelo, no li interessa gens ni mica la llengua de Ramón LLull, no fa bo, no fa madriles.
Molt bé per al PI.
No podia ser més just. Rar és que ningú ho hagués reivindicat abàns.