La Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (CCOO) i la Federació de Treballadors de l'Ensenyament (FETE) de la Unió General de Treballadors (UGT) han reclamat aquest dimarts davant la Mesa Sectorial d'Educació que "s'esmenin les discriminacions provocades pel Tractament Integral de Llengües i el pacte d'interins".
Segons han explicat, l’ara suspès TIL provocà fa un any que al voltant d'un 25% de l’oferta de places per als docents interins fossin exclusivament per als que podien justificar el nivell B2 d'anglès. I a la vegada no s’oferia reciclatge als docents que volguessin accedir a aquestes places. A més, des de la Conselleria d’Educació no es va oferir cap justificació pedagògica per justificar si el nivell B2 era suficient per assolir els objectius.
Situacions injustes provocades pel TIL
En un comunicat conjunt, ambdues federacions han assenyalat que aquesta situació va provocar "diferents situacions injustes" on "l'experiència docent passava a ocupar un segon lloc, provocant una situació de precarització dels docents amb més antiguitat".
D’aquesta manera, assenyalen que la nova situació legal del TIL, que està suspès, fa que aquest any "res justifiqui la presència d'aquestes places perfilades amb el requisit B2 d'anglès, excepte les de seccions europees o les marcades en els projectes lingüístics de centre”. Per això sol·liciten a la mateixa Conselleria que "s'atengui a la situació que ells mateixos han provocat i restaurin els drets perduts dels docents interins afectats".
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Quins col**ns que tenen els d'aquests sindicats! Empren com a argument que la Conselleria no va aportar cap justificació pedagògica de si el nivell B2 d'anglès era o no suficient mentre s'omplen la boca i es deixen les banyes defensant que siguin aquests mateixos amb B2 els que facin classe de TOTS els nivells d'anglès en anglès! Impresentables.
Compatriotes: Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui actuar com si el català fos inútil i innecessari en el territori on és l'única llengua pròpia. *S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (1-4-2015), continuen menyspreant el català i entre els quals hi ha aquells qui l'anomenen -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental). **Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una frase equivalent per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.
Nadie en su sano juicio puede pensar que el TIL está muerto. Se trata del trilingüsmo frente a la inmersión lingüística en catalán. Se ha paralizado de momento por errores varios. Pero en Septiembre hay TIL seguro.
Tenc la impressió que aquests dos sindicats intenten confondre el Pacte d'estabilitat per a interins amb el TIL quan la realitat és que cap de les places de Pacte són per aplicar el TIL. I crec que això és degut a que no saben com criticar aquest Pacte i justificar que hi estessin en contra. O desconeixement o mala fe.
Si los docentes son interinos y no acreditan conocimientos de ingles tienen que ir a la calle y se debe contratar a personal acreditado. Ganamos todos, se despiden unos pero se contrata a otros y todos los padres y la sociedad nos beneficiamos de una educación de calidad. El problema son los sindicatos que el empleo les importa poco o nada.