Es confessa un «pintor de guerra» i considera que «és un acte de valentia viatjar i pintar in situ en llocs de conflicte, és l'única manera de poder fer el que vull fer, el resultat no seria igual de d'una altra manera». Amb aquestes paraules va presentar aquest dijous José Aranda l'exposició Not dark yet, que va traçar al Caire (Egipte) en el primer trimestre de l'any 2013, i que s'inaugura aquest divendresi, a les 20 hores, al Casal Solleric de Palma, al costat d'altres propostes artístiques de la fotògrafa Renate Graf i Francesc Ruiz.
Not dark yet, que s'instal·la a l'Espai Born de l'edifici, fa referència com a títol a una cançó de Bob Dylan, encara que José Aranda considera que a Egipte «ja s'ha fet la foscor, per desgràcia, però volia deixar una escletxa d'esperança». D'aquesta manera, i a partir d'una col·lecció de pintures realitzades amb tècnica mixta, un vídeo gravat amb un telèfon mòbil i el diari de la seva estada al Caire conformen un treball que «parla d'aquells homes i dones que, tot i l'adversitat , el dolor, el sofriment i la mort, lluiten per un canviar el seu destí».
Impacte
La segona exhibició que es desvetllarà avui és la mostra fotogràfica Traces, de Renate Graf, en concret, la seva obra ocuparà l'Àrea 1. L'artista presenta una col·lecció d'instantànies que reflecteix «l'impacte que li produeixen els paisatges remots o pròxims», va explicar Dieter Ronte, comissari. Així, Graf, sota la influència d'Anselm Kiefer, amb qui va conviure durant 17 anys, planteja «un viatge emocional per països del planeta que ha visitat» i ofereix «l'altra cara» de l'Índia, Sibèria o de ciutats com Sicília o Venècia.
Dieter Ronte ha subratllat que en l'obra fotogràfica de Renate «no hi ha rastre de tècniques digitals» i les seves captures es fonamenten en «paisatges i obres sense composicions».
Biennal
Finalment, l'espai Box 27 del Solleric acollirà el projecte Panel, Panel, de Francesc Ruiz, un dels tres artistes seleccionats per representar a Espanya en la pròxima Biennal de Venècia. Es tracta d'una «gran vinyeta», segons va remarcar el propi creador, que pretén traçar un passatge per la «cultura popular» i ho fa a partir d'una lectura dels aparadors dels comerços del passeig del Born, d'acord amb l'orquestració d'una sèrie d'objectes extrets dels comerços.
José Aranda desvela la seva "pintura de guerra" a l'Espai Born del Solleric
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.