El fotògraf mallorquí Nando Esteva ha estat guardonat amb un or en els premis Lux de fotografia professional per la seva obra «Al-Hambre», en la categoria de projecte personal. La cerimònia de lliurament es va celebrar ahir al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Esteva va aconseguir a més dues plates per «El Llapis», també en la categoria de projecte personal, i «Es Fum Art Food», en la de bodegó.
No és la primera vegada que aquest fotògraf mallorquí es fa amb aquests premis, ja que el 2011 va guanyar un Lux d'or per «250 gr de tacóon» (projecte personal) i dos Lux de bronze per «Adaptek» (interiorisme i decoració) i per «Òpera Carmen» (reportatge temàtic). També en 2010 va guanyar un Lux d'or per «Pell congelada» (bodegó i producte) i el 2009 va ser premiat amb un altre LUX de bronze per «Rostres» (projecte personal).
En la categoria de publicitat, ha rebut l'or l'obra de Pep Àvila, «Cuida el perfil dels teus fills», amb un joc provocatiu que combina la idea del perfil físic i el perfil virtual de les xarxes socials. Els premis han estat organitzats per l'Associació de Fotògrafs Professionals d'Espanya (AFPE) i la present edició, la dotzena, ha registrat la participació més gran, fins ara, amb un total de 209 fotògrafs presentats. Més de tres-centes persones entre fotògrafs, dissenyadors, representants del món de la cultura, les arts visuals i la comunicació han assistit a la gala de lliurament dels guardons, conduïda pel periodista Xavier Graset. L'obra guanyadora de l'or va partir de la idea d'un equip creatiu de TBWA Barcelona, liderat per Ramón Sala i Roger Cano, que juga amb la idea del perfil físic i el terme de perfil tal com s'aplica a internet, és a dir, com a façana visible de qualsevol persona a la xarxa.
La idea d'algú que pot amagar-se darrere d'un perfil a Facebook es fa real en la fotografia guanyadora, i el resultat és impactant. En realitat, és una campanya que juga amb el xoc i la provocació a partir de la literalitat del missatge: «¿qui s'amaga darrere del perfil dels amics dels teus fills?" Altres premiats han estat: José Luis Beneyto, amb «Lovely» (Moda i Bellesa); Maria Dolors González-Luumkab, amb «CRF. Centres de Recuperació de Fauna (Reportatge Documental); Francisco Jesús Fernández Tornel, amb «T'he trobat tant a faltar» (Reportatge Social); Pol Viladoms, amb «Hold Out» (Arquitectura i Interiorisme); Kiku Piñol, amb «Russky Land» (Retrat); Ignacio Palacios, amb «Salar d'Uyuni» (Paisatge i Natura); i Júlia Hernández, amb «Te a les 5» (Bodegó i Producte). Així mateix, s'han atorgat guardons de plata i bronze en aquestes mateixes categories, així com també en els apartats d'Industrial i Júnior, aquest últim ha estat per la jove promesa Patric Marín pel seu treball «La pell rude de l'elefant». A aquesta edició s'havien presentat 209 fotògrafs amb un total de 1.625 obres, el que, segons la AFPE, «consolida els Premis LUX com un referent de la fotografia professional a tot Espanya».
La qualitat de les obres presentades aquest any ha estat, en opinió del jurat, «molt alta» en algunes categories; i s'han produït fets inusuals com que el guanyador del premi Júnior de 2013 hagi aconseguit l'or a l'any següent en una altra categoria, com Kiku Piñol, que s'ha fet amb el primer premi de la categoria de Retrat.
Nando Esteva guanya un premi Lux amb l'obra "Al-Hambre"
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.