TW
0

La cuarta edició de Tecnocrítica, un esdeveniment que reflexiona sobre els diversos problemes sorgits arran de la relació entre tecnologia i els moviments socials i que aspira a donar algunes solucions, arriba aquest dimarts i dimecres al saló d'actes de l'edifici de Sa Riera, a Palma, coordinat per l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB.

Enguany, la temàtica versa sobre l’art. En concret es pararà esment en "l’artivisme" i els artefactes que serveixen per a aquesta finalitat creativa, fixant-se en el ventall de fenòmens que mesclen l’art, l’ús de la tecnologia i la crítica social.

La inauguració serà a les 17 hores i el primer dia just hi haurà dues intenses sessions. La primera, de la mà de Maria Ruido, es titula Treball i paraules: representació, treball i memòria en temps del capitalisme global. A partir de les 19 serà la segona, una conferència jugable a càrrec d'ARSGAMES amb el títol Cos-avatar: videojocs i subjectivitat en el llindar del mirall.

El 7 de maig hi haurà tres ponències. La primera, amb David Bravo, examinarà L’intercanvi d’arxius a Internet, la Llei Sinde-Wert i el nou Codi Penal. A continuació hi ha preparada una projecció del documental I’m a Cyborg, i posteriorment es farà un diàleg amb els productors de la cinta, Irene Sala i Javier Mazuelas.

Per acabar la companyia Trampa Teatre s'encarregarà de la conferència amb elements de funció teatral titulada Crear del “no-res”, en la qual es treballarà la interacció amb el públic.