Valverde amb el seu últim llibre. | Joan Torres

TW
5

El catedràtic de la UOC, Llorenç Valverde (Felanitx, 1953), intenta desvetlar en el seu últim llibre què hi ha darrere d'alguns dels grans invents de la història que ens han canviat la vida. Set fracassos que han canviat el món. Del rentavaixelles a la telefonia mòbil és el títol d'aquest llibre editat per la UOC i que es presentarà el pròxim 15 de maig a Palma.

Valverde assegura que “fa molt de temps que tenia la idea que volia parlar sobre els orígens dels invents, de la part curiosa i més desconeguda”. En aquest llibre de més de 260 pàgines l'expert explica, per exemple, com els ordinadors van néixer com un producte contracultural o fa caure el mite de què internet es creà en un entorn militar.

Valverde desgrana la història de set invents que han influït o influeixen de forma important a les nostres vides i que els seus impulsors no els van concebre com a idees que pretenien canviar el món, com finalment han fet. Aquest és el cas del rentavaixelles, creat per Josephine Cochrane després de veure com el servei sempre li trencava la porcellana xinesa quan la rentaven. Aquesta i altres històries, com la de Ramon Llull com a precursor de la intel·ligència artificial, es poden trobar en llibre per a ments curioses.

La presentació del llibre d'aquest doctor en Informàtica per la UPC serà a la Llibreria Quart Creixent i comptarà la presència de l'ex rectora de la UOC, Imma Tubella; Jaume Claret, professor de la UPC i Biel Oliver Majoral, cantador i mestre.