Mateu ha assegurat aquest dijous que “volem fer una OCB per a una majoria social” que passa per incrementar el número de socis i aconseguir formar delegacions de l'entitat als pobles on encara no hi tenen presència.
Actualment l'OCB té 4.000 socis, 2.500 dels quals s'han aconseguit en els últims quatre anys. És per això que els futurs gestors aspiren a seguir mantenint l'actual ritme d'associats. Mateu també espera que es pugui completar la xarxa de municipis on l'entitat té presència. A dia d'avui només a Son Servera, Santanyí i Santa Eugènia no hi ha presència de l'entitat i és que Petra inaugurarà el pròxim dilluns la seva delegació.
Mateu ha reconegut que la manca de suport econòmic d'algunes institucions situa a l'entitat en “un moment econòmic delicat, però superable”. És per això que el candidat ha detallat que l'acció i gestió d'està suplint amb voluntaris i és per això que “la nova directiva serà molt executiva”.
Fidels als seus principis
Mateu ha explicat que els pròxims anys l'entitat seguirà fidel als seus principis de “reivindicació de la llengua catalana i d'instar-ne al seu ús a les administracions”. I ha insistit que caldrà reforçar -ne la seva presència per continuar treballant per la cohesió social i el seu ús als centres educatius.
La nova directiva també espera dinamitzar l'Oficina de drets lingüístics perquè tots els ciutadans puguin denunciar els casos en què no es respectin els seus drets.
En l'àmbit cultural, l'objectiu serà convertir Can Alcover en el “major centre cultural de Mallorca”, obert a totes les arts i a tots els creadors. També es mantindran els Premis 31 de Desembre i la Nit de la Cultura.
Les eleccions per escollir la nova junta directiva de l'OCB se celebraran el 30 de gener a les 20 hores al Centre Cultural Sa Nostra de Palma.
Candidats:
Jaume Mateu i Martí, president.
Maria Isabel Cerdó i capellà, vicepresidenta.
Caterina Canyelles i Marquès, secretària.
Catalina Reynés i Pujades, tresorera.
Antoni Bennàssar i Moyà, vocal.
Lila Thomàs i Andreu, vocal.
Susanna Moll i Kammerich, vocal.
Antònia Fornès i Ramis, vocal.
Margalida M. Valenzuela i Suau, vocal.
Miquel Puiggròs i Noguera, vocal.
Miquel Pasqual i Garcias, vocal.
Antònia garí i Orell, vocal.
Àlex Segura i Castelltort, vocal.
16 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Go home, arg
-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir: "Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus" ("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012) -1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana "ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis" ("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10) -1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...", http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html -1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus. ("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012) -1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda". ("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)
Go home, fatxots catalufos.
La Obra Cultural Balear no és com els xiringos que s´han obert darrerament, i que ténen la finalitat de destruir la nostra cultura. Ës una entitat constructiva, que no fa mal a ningú, que no va contra ningú i que és un dels principals motors de la nostra cultura i la suram entre tots,
Sensa subvencions estau abocats a desapareixer, es catalans -catalanistes, no sou masa donats a ses dadives,
STOP FASCISMO CATALANISTA
A Catalonia Country? No hem facis riure, al.lot. Tu no ho sé, pero jo ni de conya! no se m´ha perdut res per allà. ecsssssss, quin oi!! Jo estic a Mallorca. I ben a gust. PD. Pancraci? en serio? pfffff......
Tu mateix ho dius, som al Catalonia Country!
Tu mateix ho dius, som al Catalonia Country!
Majoria social? HA HA HA Com no sigui a Catalonia Country...