L'entitat en defensa del patrimoni assegura que els nous propietaris, que són estrangers, no volen destinar el casal, un dels més representatius del patrimoni històric i arquitectònic de Palma, a la creació d'un hotel urbà com ha estat el cas d'altres casals, com Ca n'Alomar. A més, segons l'entitat, tampoc voldrien “dividir” i “desnaturalitzar” el conjunt arquitectònic.
ARCA, per aquest motiu, assegura tenir “l'esperança” que els els nous propietaris “siguin sensibles al patrimoni cultural que engloba tot el casal”, però alhora reclamen a l'Administració que col·labori amb la protecció d'aquest conjunt patrimonial.
En concret, l'entitat reclama a l'Ajuntament de Palma que “examini amb cura el Projecte de restauració que es presenti i alhora col·labori amb la propietat perquè es pugui recuperar la visita pública per tota la ciutadania”. A més, reclama al Consell de Mallorca que “ara i abans del projecte visiti el casal per comprovar l'estat actual de conservació del mobiliari i també col·labori perquè es pugui recuperar la visita pública per tota la ciutadania”.
Turisme i patrimoni
ARCA considera que Palma està rebent una “enorme afluència turística” que estan produint “canvis en molts de casals i edificis del centre històric”, molts dels quals atrets pel negoci turístic. L'entitat, considera que aquest “és un procés que s'ha de vigilar i controlar” perquè Palma “conservi el seu centre històric, si no intacta (fet que és impossible), si que preservi els valors culturals del centre antic: la història mil·lenària de la Ciutat, els diferents estils constructius i arquitectònics, entre d'altres”.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.