El batle de Manacor, Antoni Pastor, descobrí una placa commemorativa de l'esdeveniment en companyia del president del Govern, José Ramón Bauzá; el vicepresident del Consell, JoanRotger; la directora insular de Cultura, Catalina Sureda; i alguns batles de la comarca. Com no podia ser d'una altra manera, un dels grans protagonistes de l'acte fou el tennista Rafel Nadal, que amb la seva aportació ha fet possible part de l'equipament de l'edifici. La inauguració transcorregué sense incidents. Entre 10 i 20 policies nacionals vigilaren tant l'Auditori com els carrers limítrofs per evitar qualsevol tipus d'aldarull.
La directora de la Institució Pública Antoni Maria Alcover, Magdalena Gelabert, fou l'encarregada de presentar l'acte i també realitzà el primer parlament, marcat per la defensa de la "llengua catalana". Les seves paraules foren seguides per la intervenció de José Ramón Bauzá, que la va fer íntegrament en català i que la començà amb uns versos del poeta manacorí Miquel Àngel Riera ("La bellesa de l'home és que crea bellesa"). Bauzá destacà "l'empenta i la creativitat de Manacor" i la necessitat "d'un edifici així". El president també donà les gràcies a Rafel Nadal per la seva col·laboració (150.000 euros), agraïment que fou molt aplaudit.
El batle Antoni Pastor recordà que l'Auditori "es començà a projectar" fa tres legislatures. Així mateix va tenir unes paraules per a Rafel Nadal padrí, qui sempre li deia que "havia de fer alguna cosa per l'Auditori" amb el seu nét. El batle aprofità per donar les gràcies al pintor Joan Riera Ferrari, qui ha donat una de les seves obres per decorar-ne el hall. Una de les mencions de Pastor fou per a l'exregidor del PSM Gustau Fernández, ja finat, i un dels polítics que més insistí en la necessitat de l'Auditori. La seva cosina Amanda Fernández, portaveu del PSOE a l'Ajuntament, no va poder evitar emocionar-se. El batle també va agrair als regidors de l'Ajuntament de Manacor alineats amb ell el seu suport "en moments tan difícils", en al·lusió a la seva expulsió del PP.
El metge, escriptor i actor Miquel Mestre va llegir a continuació uns textos dels autors manacorins Antoni Mus, Guillem d'Efak i Miquel Àngel Riera. En el cas de D'Efak, la cita d'El regne enmig del mar fou prou contundent: "Vaig fer que la ciència parlàs català".
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Quina gran obra de teatre que varen fer en Pastor i en Bauçà! Això si que és hipocresia pura i dura! Quins grans actors! Quin dia fan la segona sessió?
Sóc de Manacor, i he viscut de ben aprop quin tipus de política duu en Pastor i ses seves ovelletes. Que si, que el tema de la llengua està molt bé, però a part d'això és un cacic dins Manacor. La seva política de "jo deix xerrar a qui vulgui dins els plenaris" (he assistit a més d'un) és dictatorial, i la política interna, que he vist de ben aprop deixa molt que desitjar, basta veure el favoret que varen fer a Trui espectacles amb l'acampallengua, una vergonya. Per cert, en Pastor i un Bauzá se varen donar una bona aferrada... quanta hipocresia política
el senador de manacor del pp sr bosch, no tuvo tiempo para acudir!
De res. Jo hi era. Per això puc fer la crònica. I vaig quedar als discursos per fer mamballetes al batle Pastor i que es notàs clarament la diferència. I es va notar.
Però Manacor no tenia ja un teatre???
Gràcies Crònica per sa teva crònica,,, de vegades ses notícies aquestes són tan avorrides com els persontages que les interpreten. El periodisme hauria de canviar una mica, sinó, també fallirà. De bon rotllo.
Les mamballetes a Pastor varen sonar sinceres, fortes i perllongades, comparades amb les mamballetes raquítiques de cortesia que varen fer alguns a Bauzan. El discurs de Bauzan, buit. El discurs del batle Pastor acostat als interessos del poble al qual serveix. Més policies que si Obama hagués visitat l'Auditori de Manacor. Qui va quedar a veure l'obra? El batle! L'obra, una meravella, art. Visca Manacor.