La banda mallorquina Ocults és un dels grups que sonarà durant el segon bloc, de 19 a 21 hores. | Pilar Pellicer

TW
6

El concert reivindicatiu d'avui a favor del català Enllaçats per la música canvia el lloc de celebració a la plaça d'Espanya a partir de les 17 hores fins a la 1 de la matinada. En un principi, l'organització havia demanat la plaça de Cort, però l'Ajuntament de Palma hi ha al·legat "motius de seguretat" per proposar el canvi d'indret. Enllaçats per la música és un acte que dóna continuïtat al conjunt de lluites en defensa de la llengua catalana.

El periodista Pere Sánchez serà el presentador de l'activitat, en què participaran 41 artistes i agrupacions musicals d'estils molt diversos, alguns dels quals són professionals consagrats i d'altres, més amateurs, però tots en formen part de manera totalment altruista. Els grups que hi actuaran tindran un total de 20 minuts damunt l'escenari cadascun. Tots són mallorquins, llevat de la formenterera Maria Cardona, acompanyada del guitarrista Miquel Brunet. A més, l'acte inclourà l'actuació del Circ Bover i les batucades de Binissalem, Llucmajor, Porreres, Santa Maria, Bunyola i ses Salines. Membres d'altres formacions llegiran textos en suport a l'acte.

La iniciativa, que parteix de la idea d'Antònia Lladonet, és el resultat de l'èxit de les campanyes Enllaçats per la llengua i Enllaçats per la paraula. L'organització del concert està formada per un conjunt de persones i de músics que tenen un mateix objectiu: la reivindicació de la llengua pròpia, que avui dia és amenaçada per la política lingüística del Govern balear de José Ramón Bauzá.

L'esdeveniment rep el suport de les organitzacions de Músics per la Llengua, l'Obra Cultural Balear, Joves de Mallorca per la Llengua i l'STEI-i.

L'objectiu d'aquesta tercera enllaçada és dur a terme un macroconcert per reivindicar, de manera lúdica, el català a les Illes Balears, seguint el model de les més de 50.000 persones que es varen manifestar pels carrers cèntrics de Ciutat el passat 25 de març sota el lema "Sí a la nostra llengua", les vagues de fam pel català i els pares i professors organitzats a favor de la llengua pròpia a l'ensenyament, entre d'altres.