The Boss es va ficar el públic a la butxaca amb la seva música, però també amb les seves paraules, ja que, a més d'una llarga llista de 27 cançons, va delectar rls assistents amb moltes frases en català en les quals, entre altres coses, va expressar la seva solidaritat amb els que sofreixen la crisi econòmica i donà el seu suport al moviment del 15-M.
Bruce Springsteen va arrencar amb força en el primer concert dels dos previstos a Barcelona, que va començar amb gairebé una hora de retard, amb 50.000 persones lliurades per endavant les quals el van rebre amb crits d'alegria.
Les cues as accessos i els problemes per arribar amb cotxe a Montjuïc van ser les causes del retard, ja que l'organització va decidir esperar a què la major part del públic estigués dintre del recinte per a donar inici al concert.
«Badlands» va ser el primer tema que va interpretar Springsteen, que va sortir a l'escenari vestit de rigorós negre i acompanyat pels membres de la mítica I Street Band. Al crit d'«Hola Barcelona, hola Catalunya!» Springsteen va iniciar un concert en el qual va demostrar, una vegada més, la seva força sobre l'escenari i la seva capacitat per a mantenir la connexió amb el públic durant tres hores.
El concert d'ahir és el divuitè que el veterà roquer oferix a Barcelona, la ciutat de l'estat on més vegades ha recalat i l'única on hi actua dues nits.
The Boss, en català
La forta connexió que uneix el músic nord-americà amb Barcelona es va enfortir ahir amb llargues frases en català, que el públic va agrair emocionat. «Trobem a faltar a algú», va dir en català, en referència a Clarence Clemons, mort el juny passat i a qui ara el substitueix el seu nebot Jake. «Si vosaltres esteu aquí i nosaltres estem aquí, llavors ell està també aquí, puc sentir-lo en les vostres veus», va dir The Boss, traient a relluir el seu costat més humà.
El seu costat més salvatge també va brillar amb força en els solos de guitarra que va oferir a les seves fans i en els dos moments en els quals va agafar sengles tassons de cervesa que li oferien des del públic i se'ls va beure d'un glop. El públic barceloní va respondre a l'esforç d'Springsteen amb equiparables dosis de passió i va agrair tots els temes, fins i tot els del seu nou disc, «The Wrecking Ball», que encara no ha calat com els vells.
The Boss va introduir força cançons del nou àlbum i el single «We take care of our own» va sonar just després de l'inicial «Banlands». No obstant això, els temes més corejats van ser els clàssics com «No Surrender», «The River», «Born in the USA», «Bobby Jean», «Dancing in the Dark» o «Waiting for a sunny days», que va presidir un dels moments més emotius de la nit quan The Boss va convidar a una nina del públic a cantar sobre l'escenari.
Els 120.000 watts de so i l'energia d'Springsteen i la seva banda van ser els principals responsables de la forta connexió que es va establir entre els músics i el públic. Però el cap també va utilitzar molt la paraula i, per exemple, va introduir el tema «My city of ruin» com «una història de holas i adéus, una història de les que passen i queden per sempre».
Springsteen va actuar amb una versió ampliada de la I Street Band, que ha inclòs una secció de vent de cinc músics, tres coristes, percusionistes i la violinista Soozie Tyrell. Només hi faltava la dona de Bruce, Patti Scialfa, una absència que el líder de la banda es va encarregar d'explicar al públic. «A on és Patti? -digué en català-. És a casa amb els nens i envia amor per a Barcelona», va respondre's a si mateix el músic, remarcant la seva faceta de pare de família.
La connexió amb Barcelona va quedar demostrada. Ara manca per veure si la butxaca dels barcelonins està com per a tornar a omplir anit altra vegada l'Estadi Olímpic.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.