L'exposició, preparada per l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), fa un recorregut per la vida i obra del pensador destacant la faceta de diàleg intercultural amb el món musulmà en una època en què la Mediterrània era un espai tant de conflicte com de transacció comercial.
'Raimundus, christianus arabicus', que ja ha passat per Alger, Rabat, Palma, Perpinyà, Lleida i Barcelona, coincideix, amb el 700 aniversari de l'estada de Llull a la ciutat algeriana de Bugia l'any 1307 i està dividida en nou àmbits.
El primer àmbit explica el context mediterrani medieval amb l'expansió comercial i política de la Corona d'Aragó i la importància estratègica del Regne de Mallorca; i els àmbits dos, tres i quatre se centren en el personatge i el seu projecte misional, intel·lectual i polític i en la seva producció científica i literària.
Amb el cinquè àmbit, Christianus arabicus, cuius nomen Raimundus, s'arriba a la part central de l'exposició, que es refereix al contacte entre religions, la rellevància política i cultural del Magreb en l'època i el polèmic viatge de Llull a Bugia, davant de la incomprensió del seu entorn per la seva visita a terres musulmanes.
Finalment, la mostra tanca amb dos àmbits que expliquen les estratègies que Ramon Llull va desenvolupar per a la conservació i la propagació de la seva obra, així com la seva difusió per Europa durant 700 anys.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.