Que esclati un moviment popular davant els ulls d'un fotògraf que aspira a reflectir el món que l'envolta és una sort que no arriba en molts casos. La clau és ser en el lloc adequat en el moment adequat, i no està a l'abast de tothom. Això és el que va passar al fotògraf mallorquí Tomeu Coll, que era a Nova York quan esclatà el moviment Occupy Wall Street. "Estava treballant amb Donna Ferrato quan tot començà", assenyala Coll. Donna Ferrato és una fotògrafa nord-americana molt coneguda, entre altres coses, pel seu llibre Living with the enemy (1996), que tracta sobre la violència de gènere. Coll li feia d'assistent en un taller sobre terrorisme (Terrorism workshop) amb motiu de l'aniversari de l'atemptat de les Torres Bessones.
Fou el 17 d'octubre passat quan Occupy Wall Street esclatà, encara que no fou fins passats uns dies quan la protesta agafà la força i les dimensions amb les quals es coneix ara. "El primer que em va cridar l'atenció és que duen a terme un munt d'iniciatives per fer-se notar. Són molt creatius i mostren que hi ha una manera diferent de manifestar-se", explica Tomeu Coll, qui organitza una exposició en la botiga de música Vinilo de Palma per tal de donar a conèixer el seu treball. La mostra es podrà veure fins a final d'aquest mateix mes. "L'acció pot estar acompanyada de diversió i ells ho demostren. Això sí, sempre sense frivolitat", assenyala el fotògraf palmesà.
El cervell de Tomeu Coll bull en tot moment. Noves idees i projectes surten constantment de la seva boca. Un d'aquests és un taller de fotografia eròtica que impartirà Donna Ferrato a tres indrets: Nova York, Mallorca i Palm Beach. "Estic cercant constantment la manera de provocar i despertar la gent. Vull una espurna que faci que les persones peguin un bot i reaccionin".
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
BRAVO, TOMEU!