Antoni Vera, Rafel Bosch, Ferran Mascarell i Vicenç Villatoro. | Carles Domènec
Antoni Vera Alemany (Palma, 1973) serà el nou director adjunt de l'Institut Ramon Llull a l'Arxipèlag. El consell directiu es reuní ahir a Barcelona, a la seu de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per primera vegada des que el nou Govern balear quedà constituït. L'encontre continuarà a Palma el proper dia 26, presidit per José Ramón Bauzá.
"La meva aportació personal consistirà a treballar per a la promoció exterior de la cultura però, principalment i com a director adjunt, seré l'enllaç i el representant de les Illes aquí (a Catalunya)", explicà Vera en el debut com a responsable de la seu del carrer de la Protectora a Ciutat.
Llicenciat en Filologia Catalana, la seva trajectòria gira al voltant de la docència i la promoció de la nostra llengua. Fou el coordinador de l'àrea de formació lingüística a l'Escola d'Administració Pública de les Balears entre els anys 1998 i 2003, a més de gerent del Consorci per al foment de la llengua i cultura pròpies de l'Arxipèlag fins al 2007. A partir d'aquella temporada, es dedicà a tasques relacionades amb l'ensenyament i assessorament lingüístic a la Conselleria d'Economia i Hisenda i a la d'Educació i Cultura.
Al nomenament de Vera hi va assistir el conseller català de Cultura, Ferran Mascarell, acompanyat, entre altres personalitats, del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de les Illes, Rafel Bosch; la directora general de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà; el director d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, Miquel Deyà; el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Cristòfol Vidal; i el del mateix IRL, Vicenç Villatoro.
Bosch escenificà una profunda col·laboració amb el seu homòleg del Principat, però avisà que "tot i que la meva intenció era augmentar-ne el pressupost, ens trobam en un procés de regulació i tenim dificultats per tancar els comptes, perquè ens falten xifres estatals. Tanmateix, esper que això no repercuteixi en el Llull". Ambdós governs advocaren per mantenir la presència de l'Institut Ramon Llull en la Biennal de Venècia, segons explicà Vicenç Villatoro després de la reunió del consell de direcció.
11 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
torna a ser un enchufat del pp no prepert pel carrec, mol malament, no necesitam persones com vosté.
A tu Vera: sí, et deixes pel final, l'explicació de tot plegat: s'home de na Cabrer.
I si aquest home és filòleg, pensen que tendrà éstómac per promocionar aquest engendre que es diu Baleá?
Trop a faltar un detall important al currículum d'aquest senyor: la seva feina durant els darrers quatre anys ha estat a un institut de Palma, però com a ADMINISTRATIU (no sé si auxiliar o cap o què) i a la secretaria del centre. Mai no ha estat docent de català ni ha trepitjat cap aula ni s'ha embrutat de guix. La seva feina era omplir papers i posar segells. La llicenciatura que té no l'ha feta servir: dir que ha estat al món de la docència... sí, però fent matrícules! Apart dels càrrecs polítics que hagi tengut (justificats, és clar, pels seus mèrits objectius) aquest senyor és, de professió, s'home de na Cabrer. Ai, perdoneu! volia dir administratiu.
Efectivament, està casat amb Cabrer. L'avala Rafel Bosch, que s'ha carregat totes les polítiques en defensa de la cultura. Sóc estudiant de filologia catalana i no sabria dir cap feina d'aquest senyor, més enllà d'aquell programet de llengua que va fer un temps. Bon currículum. Me sona una notícia, però no n'estic segur... Pot esser que Isern fa poc nomenàs Vera cap dels municipals de Ciutat?
Ja s'ha instal.lat de nou el nepotisme. És simptomàtic que el Cercle d'Economia demani que es col.loquin als llocs públics als millors i més preparats. No sé currículm d'aquest senyor però, per ventura, hi hauria gent de més altura per ocupar aquest lloc. Record quan feia el programa Qüestions de llengua i es limitava a llegir l'entrada del Diccionari Català Valencià Balear...Un filòleg és una altra cosa ben diferent. Seguir criteris de família, esser del partit i d'altres més foscos ens durà a seguir-nos enfonsant...
Diuen que no se sap bé qui és el mascle i qui la femella...
Com així no parlau gens del pnepotisme? La xarxa de familiars que entrunyella el PP comença a ser pura endogàmia! Són aquests els "requisits" o només són "mèrits"???
Ramon Llul, beato meritori, però no obligatori.
Si volem illes amb identitat pròpia, si no les volem destenyides del tot, necessitam un nou horitzó.