El Metropolitan s'alçà sobre l'antic cinema Metropol, a la imatge. | Joan Riera
"El Multicines Metropolitan tanca les sales definitivament". Amb aquesta frase, la direcció de l'espai corroborava ahir la crònica d'una mort anunciada. Feia dies que el rum-rum sobre el tancament definitiu s'escampava entre els cinèfils de Ciutat. Oficialment, els responsables del cinemes havien anunciat que, a partir de dia 14, la coneguda sala de Pere Garau tancava les portes per "vacances", però una setmana després la història canvia de color i ahir n'anunciaren el tancament definitiu. Feia alguns dies que els seu treballadors, segons explicaren algunes fonts, havien estat traslladats a fer feina a altres dependències, també de la propietat de la família Salom, cosa que en féu sospitar la clausura definitiva.
Els motius, segons explicaren des de l'oficina de Salom, és que en els darrers anys els "Multicines Metropolitan s'han vist eclipsats pels grans i nous complexos de cinema". Les seves cinc sales de projecció no han estat reclam suficient per competir amb les grans ofertes complementàries que ofereixen altres dependències, com l'Ocimax, el Porto Pi i el Festival Park. D'aquesta manera, el Metropolitan "ha deixat de ser un cinema de centre per convertir-se en un de barri", expliquen els responsables a través d'un comunicat, alhora que reconeixen que "la competència i l'actual situació econòmica han provocat que es plantegin altres perspectivies per al local que l'alberga", unes 'perspectives' que no han donat a conèixer.
Després, doncs, de 67 anys d'història, els Metropolitan davallen la barrera, just en el mateix indret on també s'ubicà el cinema Metropol. El tancament d'aquesta sala no és un fet nou a Ciutat. La reducció de cinemes és una tendència que fa anys que es dóna a les barriades palmesanes. La fórmula de cinema integrat en un centre comercial ha anat evolucionant i, durant la darrera dècada, també ha provocat el tancament de cinemes tan coneguts, com l'Avenida, Hispania, l'ABC, el Lumiere i l'Astoria. Avui n'afegim un més a la llista.
6 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Jo trob que no ha desaparescut res especial.
Si don Toni Servera, l'artanenc practicant de la Casa dels Socorrs de l'Ajuntament de Ciutat obris els ulls no voldria seguir badant un poble i una cultura que treu fora de ciutat els centres d'espectacles. Els missèrs Ripoll i el seu emblemàtic expolític Carles Ripoll, qualque còsa ens diràn d'aquest model de ciutat... En Servera va obrir el Rívoli i el Metropolitan i va morir tranquil perque els seusdos gendres continuaven la seva tasque, tot i treballant molt en perjudici de les seves activitats professionals. Al manco un dels seus néts va fer palès el seu interès pel cinema. Emperò tot el que surt al mercat té data de caducitat
@Biel. Doncs perque posaven exactament les mateixes pel·licules que a d'altres sales on resulta més senzill aparcar i disposen de més oferta complementària. M'hagues agradat que posàssin pel.licules diferents, més versió original, Reestrenes amb seny. No ho sé... he escrit un post al meu blog (en castellà) si el vols llegir. http://www.quetzalnet.es/2011/09/21/cierran-los-cines-metropolitan/
Si tan de greu vos sap per què no hi anàveu més??
Les grans superfícies no son les culpables, ho som nosaltres. El consumidor decideix i sentència.
Em fa llàstima que les grans superfícies un cop més ens facin la guitza.