Carlos Miró i la seva dona hi mostraran Moja Bieda. | T. AYUGA

TW
0

La Fira de Tàrrega de teatre de carrer arranca avui els motors i acollirà fins diumenge 87 espectacles del teatre més atrevit procedent de diferents nacionalitats. El certamen inclou enguany la representació de quatre companyies mallorquines -Produccions de Ferro, Butifanfarrons, Res de Res i la Companyia de Dansa del Teatre d'Alaró-, que arriben a la mostra amb la incertesa de si cobraran el seu catxet. La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitat exposà el mes d'agost passat que tan sols es farà càrrec de la despesa del transport dels artistes, malgrat que el contrate amb la Fira de Tàrrega reflecteix que el Govern balear també n'ha d'asumir els catxets.
Fèlix Bimbo de Butifanfarrons no sap si cobrarà per actuar. "En principi, pareix que només es pagarà el transport, que és el que ens ha confirmat la Conselleria", comentà l'artista, qui "desconeix" si finalment li pagaran les representacions de dissabte i diumenge als voltants de la plaça del Carme de la població lleidatana.

Respecte al compromís

Per part seva, Carlos Miró, de la Companyia de Dansa i Teatre d'Alaró, representarà divendres i dissabte l'espectacle Moja Bieda. "Quan em vaig adonar per la premsa que es pretenia no pagar-nos, vaig quedar a l'espera d'alguna trucada, però ningú no em va dir res", comenta el ballarí, qui sí que ha rebut la confirmació d'una visita informal de la directora general de Cultura durant aquests dies de la Ffira. "Tenc entès que el contracte amb la Fira de Tàrrega es manté i m'hi aferraré. Ho duré cap endavant i presentaré la factura del catxet i del desplaçament. Ens tracten com si fóssim quatre hippies als quals els sobren els doblers i no és veritat. Si després no es respecta el que es va pactar, ja prendré les accions que consideri.

Més optimista és la situació de Toni Gomila, de Produccions de Ferro, qui presentarà avui al teatre Ateneu l'obra Tot, coproduïda amb la companyia Mentidera Teatre. Com que cobren entrada, s'enduran un 60% de la recaptació. "La nostra situació és diferent que la dels altres grups mallorquins, perquè som una coproducció, però en el seu lloc estaríem molt angoixats", explicà Gomila, que es mostra més preocupat per "l'interès dels programadors que vinguin". Res de Res hi completarà la representació mallorquina amb una versió reduïda de Pontes divendres i dissabte a l'espai de Sant Eloi-Gravity.