Segons Jorge Pérez-Calvo, la nostra alimentació és la base del nostre benestar. Moltes malalties es podrien evitar si seguíssim una alimentació més equilibrada. La frase "Som el que menjam" és totalment certa, ens diu.
Els cereals integrals i els llegums haurien de tenir molta més presència en la nostra dieta, perquè, a banda de les propietats nutritives, també afavoreixen les funcions digestives del nostre organisme i ens ajuden a rebaixar l'agressivitat, l'ansietat i l'estrès.
Pel doctor Pérez-Calvo, l'alimentació incideix en el nostre estat anímic i psicològic. Les pomes, l'api, les carxofes i els espàrrecs afavoreixen el bon funcionament del fetge i, si el nostre fetge funciona bé, deixam d'estar irritables. Per mantenir una dieta equilibrada, segons els seus criteris, hauríem de menjar un 50 per cent de cereals, un 15 per cent de proteïnes (d'origen vegetal o animal, però baixar el consum de carn) i un 35 per cent de verdures, fruites i fruits secs.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.