Miguel Àngel Moreno, Josep Domínguez, Ale Zea i Xavier de Kepper formen la segona generació del projecte CRIdA
Miguel Àngel Moreno, Josep Domínguez, Ale Zea i Xavier de Kepper formen la segona generació de CRIdA (Centre de Residència i Intercanvi d'Artistes), un projecte comissariat per Pau Waelder i Fernando Gómez de la Cuesta que nasqué fruit d'una convocatòria de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma. Els artistes ocupen els quatre estudis de creació habilitats al convent de Sant Jeroni amb una missió clara: crear, conviure i interactuar amb la ciutat.
Això és el que fan els quatre artistes seleccionats que seran a Palma fins a final d'agost. Malgrat que tots ells arribaren amb una idea prèvia sobre el treball a desenvolupar, aquesta ha anat evolucionant. I el més interessant és que tots parlen del mateix concepte, encara que en quatre direccions diferents, cadascuna amb el segell de l'artista individual. L'eix central d'aquesta evolució ha estat el fet de trobar-se amb dues Mallorques diferenciades: una, turística i plena de tòpics; i l'altra, novedosa i plena de llocs que s'han escapat de la massificació.
En el cas de Miguel Àngel Moreno, algunes imatges publicitàries típiques de les carreteres illenques han estat descontextualitzades. Això en permet una revisió irònica i crítica. "M'interessa molt el tractament que la gent dóna al paisatge, per això cerc elements escultòrics que apareixen en la vida quotidiana", explica.
Després de treballar amb la imatge que l'Illa pot oferir a la web, amb els ja famosos vídeos de balconing penjats a Youtube, Josep Domínguez treballa actualment en la idea d'illa paradisíaca. "Tal vegada Mallorca no faci una primera impressió de paradís quan arribes en ple estiu a un aeroport ple de turistes, però després sí que et vas retrobant amb el teu paradís", assenyala.
Ale Zea ha fet evolucionar els seus plans des d'una temàtica inicial centrada en la manipulació de la informació a través dels mitjans de comunicació fins a treballar amb els cartells del carrer i l'acumulació d'informació que s'hi pot trobar. "Malgrat que els quatre en feim una interpretació dispar, tots parlam d'un mateix concepte: l'Illa. Els cartells són el tresor que he trobat a Mallorca", confessa.
Xavier de Kepper centra el seu treball en la confrontació de conceptes. "Mallorca és una illa de contrastos, amb un vessant internacional i un altre costat molt més interessant". De Kepper utilitza els típis cartells d'"Es ven" per fer una metàfora de la situació a l'Illa. Els nous artistes de CRIdA seran presentats el proper dijous a partir de les 20 hores en el Centre de Recursos de Creació Contemporània (CRCC).
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.