Unes 3.000 persones seguiren ahir el tradicional musical del torrent de Pareis. | M.À.Cañellas

TW
0

Un diumenge sense sol però, tot i així, molt xafogós i el magnífic escenari natural del torrent de Pareis (Escorca) -que enguany s'estrenava com un dels llocs més emblemàtics del nou Patrimoni Cultural de la Humanitat- es barrejaren com dos ingredients màgics per oferir una vegada més al públic mallorquí un dels concerts musicals més singulars dels que es realitzen a les Illes Balears. Organitzat per la Fundació Sa Nostra des de fa un quart de segle i apropant-se ja als 50 anys d'història (el primer es va fer el 1964, organitzat pel pintor Josep Coll i Bardolet), el concert del torrent de Pareis va tornar a reunir ahir molts incondicionals que se sumaren al nombrós públic que ja gaudia del dia en aquest bell punt de la costa nord. El president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, aprofità la presentació per alabar la recent declaració de la Serra per part de la Unesco.

El programa triat per a l'edició d'enguany no va decebre i va omplir el monument natural d'aires mariners i de melodies "de les de tota la vida", grans èxits musicals d'avui i d'antuvi, que convidaren a la nostàlgia i a l'humor. Les havaneres del grup Alta Mar i els grans èxits mundials de la música moderna i contemporània reviscuts per Diapaswing amb l'única ajuda de les seves veus a capel·la feren que l'hora i mitja de concert passàs volant.
La desembocadura del torrent, un dels més espectaculars de la Mediterrània, es va revelar de bell nou com un gran auditori natural en el qual les veus i els instruments són realçats per al gaudi dels espectadors, amb l'únic renou de fons de les onades i el rodar dels còdols de la platja. L'organització va xifrar en uns 3.000 els assistens a l'acte, una xifra superior a la de l'any anterior. La majoria hi arribaren expressament en autocar per la carretera de la Calobra, o en barca, principalment des del port de Sóller.