El comediant i actor Rodney Dangerfield, que tenia molt de sentit de l'humor, deia: "La meva dona i jo hem après tècniques sexuals del nostre ca: ell em va ensenyar a mi a suplicar i ensenyà la meva dona a posar-se panxa amunt i fer-se la morta".
L'esmentat defalliment eròtic de la Sra. Dangerfield s'hauria esvaït, segurament, si hagués consumit els plats que suggereix Les 69 receptes més afrodisíaques de la cuina vegetariana, un compendi de fórmules magistrals culinàries activadores de la sensualitat amorosa que Maria del Pilar Ibern, Gavina (Mataró, 1964), presentà divendres a Ciutat, concretament a Born Llibres, editada per Autor Editor i amb fotografies i disseny gràfic de la seva filla.
L'obra inclou les excel·lències dels ingredients i els factors ambientals -entorn, llum, flaires- que contribueixen a la seducció gastronòmica i un variat receptari en què es remarquen les propietats sensuals de les espècies. A la presentació, no hi mancà una picada de galetes d'Inca amb sobrassada elaborada exclusivament amb elements vegetals, que molts confongueren amb la genuïna.
Fins a quin punt el que menjam és responsable de les nostres alegries "horitzontals"?
Hi ha molts d'aliments que ens poden ajudar orgànicament a potenciar el plaer sexual, però també és essencial la intenció -estimació, amor, tendresa- que hi posam quan estam cuinant.
Quin aliment produeix més excitació íntima?
El gingebre, per exemple, és un gran antiinflamatori i antisèptic i un gran potenciador de l'energia sexual. Fa que l'home tingui un bon esperma, tant en la qualitat com en la quantitat. Tenim la canyella, que és un gran antibiòtic natural, i les fruites exòtiques, amb una aroma que desperta la sensualitat, molt bona perquè hi hagi una bona erecció masculina i una bona líbido femenina.
Però no és el mateix prendre una delicadesa afrodisíaca a la coa del callista que en un entorn sensualment adequat.
És molt important aconseguir l'escenari perfecte per obtenir el ressultat que volem. La llum ha de ser tènue, tranquil·la; la música, dolça, sense sons aguts; és a dir, s'ha de notar tota la intenció que hi ha darrere.
La cuina afrodisíaca només serveix perquè un sopar tingui un bon "final feliç"?
També serveix per estimular el sistema immunològic, despertar la salut i les ganes de viure. Per tant, és adequada per a una parella acabada de casar, que vol tenir una bona potència sexual a l'inici de la seva relació, com per a una mare que vol que el seu fill tingui sempre les defenses a punt.
Creis que la vida d'avui dia, amb els disgusts que, per exemple, ens donen els polítics i els banquers, afecta la libido?
Moltíssim! La gent està molt depressiva, té por del futur. I, com que menjam cada dia, si tenim el luxe de poder consumir allò que ens dóna plaer això ens ajudarà a contrarestar el que ens està agredint des de fora de casa, les males circumstàncies.
Teniu cap "còctel" explosiu per als especialment "desanats"?
La "triple acció" de la canyella, el gingebre i el cardamom és espectacular.
Heu comprovat el resultat del vostre receptari en els lectors?
Me'n trob constantment, però no solament pel que fa al terreny eròtic. Hi ha alguns malalts oncològics a qui els feia angoixa cuinar i menjar que m'han vingut a abraçar per donar-me les gràcies, perquè a casa seva ara tots estan molt millor i això també ha fet que les seves relacions hagin tornat a renéixer. Aquest és el millor efecte que es pot aconseguir amb aquesta classe d'aliments i amb la manera de preparar-los que surt al llibre, que et fan recuperar la il·lusió d'entrar a la cuina.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
L'autora, de la má de l'Associació de Tècnics de Protocol i Assessors de Comunicació de les Illes Balears, va protagonitzar una jornada gastronómica vegeteriana per a persones majors cel·lebrada al Centre Residencial per a Persones Majors IDEA PORTO CRISTO, amb una charla de la Dra. Ada Lydia de las Cagigas Reig, nutricionista de prestigi internacional, i un taller de montatge de una taula familiar festiva, a càrrec del maitre Jaume Febrer. La jornada finalitza amb un taller de cuina vegeteriana i un àpat en el que es consumiren els plats el·laborats i pastissos del Forn de Can Salem, d'Algaida. El vins servits varen ésser del Petit Celler Prim, de Sencelles. L'acte contà amb el suport de l'Escola Universitària de Turisme Felipe Moreno i el Projecte Formatiu ALTA ESCOLA DE PASTISSERIA i REBOSTERIA DE LA MEDITERRÀNIA