Si l'any passat el col·lectiu de fotògrafs Noor mostrà els resultats visibles del canvi climàtic a Consequences, la segona part d'aquest treball, que es pot veure al jardí de la Misericòrdia fins divendres, adopta un punt de vista molt més positiu. Solutions dóna a conèixer allò que ja es fa per lluitar contra l'escalfament global. A més, aquesta exposició, que forma part de la programació del festival Alternatilla, farà un itinerari per diversos municipis de Mallorca, com ara Lloseta, Pollença, sa Pobla i Alcúdia. Posteriorment, es veurà en indrets com Barcelona, Madrid, Sevilla i Bilbao.
Un total de 9 fotògrafs, assessorats per Greenpeace Internacional, són els qui difonen les solucions que han trobat en diferents indrets del món. Un d'ells és el mallorquí Pep Bonet (Colònia de Sant Jordi, 1974), que ja participà a Consequnces. "En el meu cas, he treballat el tema de l'energia geotèrmica a Islàndia", declarà ahir durant la presentació de Solutions. "La veritat és que costa un poc contar històries positives. És un gra d'arena que hi he afegit, però també tenc clar que aquest no és el camí que vull seguir en la meva professió", afirmà.
Nina Berman (EUA, 1960) fotografià la feina que es du a terme per dotar el Bronx (Nova York) de jardins.
Francesco Zizola (Itàlia, 1962) ha captat imatges de l'elaboració d'un biocombustible a partir de la canya del sucre al Brasil. Alixandra Fazzina (Regne Unit, 1974) és l'autora de les instantànies sobre enginyeria forestal sostenible a la República Democràtica del Congo. Kadir van Lohuizen (Holanda, 1963) ha focalitzat el treball en l'energia eòlica a la Xina. Philip Blenkinsop s'ha centrat en les bicicletes com a mitjà de transport a Bangla Desh. Stanley Greene (EUA, 1949) viatjà a Kenya, on l'energia solar és la solució per proporcionar corrent als més pobres. Jon Lowestein (EUA, 1970) mostra els remeis adoptats a Cuba per afrontar la manca de petroli. Per acabar, Juri Kozirev (Rússia, 1963) se serveix de la càmera per parlar de l'èxode verd al seu país, un moviment de retorn a la natura i a la terra que atreu molta gent cansada del consumisme.
Es tracta de nou visions d'allò que s'aplica en diferents llocs del planeta per frenar el canvi climàtic. I, per ser coherents, calia que Solutions donàs exemple. Tot el material que integra l'exposició és reciclat. A més, la tinta que s'hi ha utilitzat és ecològica, sense productes químics. I com que on n'hi ha dos n'hi ha tres, ja han sortit idees per a una tercera mostra que completi la titànica feina que han implicat Consequences i Solutions. Encara que Pep Bonet no en pogué avançar gairebé res, sí que deixà anar que aquesta vegada tindrà molt a veure amb els minerals.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.