L'estat de salut del cinema fet a les Illes Balears centrà ahir el darrer acte del cicle Cinema d'autor mallorquí. Davant un públic més aviat escàs, el president dels cineastes illencs, Onofre Moyà; el director de la Film Commission, Pedro Barbadillo; el realitzador Lluís Ortas i l'expert en cinema i col·laborador de dBalears Josep Antoni Pérez de Mendiola donaren la seva visió sobre la situació de la setena art.
El curtmetratge ¿Qué putas filmo?, d'Andoni Salvador i Ivan Kupman, es projectà abans de l'inici d'un col·loqui que estigué marcat, com ja és habitual darrerament, per la presència d'internet i les transformacions que la xarxa ha provocat en el món del cinema.
Tots els participants, si fa no fa, destacaren la importància de l'aparició d'internet en l'àmbit de l'exhibició. Els conferenciants també remarcaren que amb els mitjans digitals els costos es redueixen de manera considerable i que, per tot plegat, el cinema a les Balears té gairebé l'obligació moral d'aprofitar aquest moment de transformació.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
En primer lugar; el corto se llama "¿Qué putas ruedo?"... respetad, al menos, eso... que para algo es el nombre que se le dio... y le es propio aquí y en China. En segundo lugar; ¿cómo no va a ser escaso el público?... si cuando se celebran estas reuniones parecen clandestinas: nadie sabe nada. Y por lo demás... más de lo mismo: ¿De qué modo apoyan a los nuevos autores de las islas?..... ni ellos mismos lo saben... se limitan a vender que sí, que se promocionan y subvencionan....... Y ya os digo yo que LOS COJONES. Cabe decir que, más de uno de los que lideraban el coloquio, prestaban, en mi opinión, demasiada atención a su reloj. La realidad, al igual que en otros aspectos artísticos (pintura, literatura, fotografía...) es que se mueve todo por política, contactos y padrinos... más aún en nuestro peñasquito, en donde la endogamia es una constante a la orden del día que no permite, con muchísimo esfuerzo, ganas y talento, el entrar a formar parte de "la familia"... y menos hoy en día... que la crisis a mermado la parte a repartir. No entraré en el debate de la lengua catalana... que también se las trae... Un saludo... y lo dicho: respetad la obra del artista comenzando por el título de su obra.