Colin Firth ha guanyat el premi a la millor interpretació masculina en una pel·lícula dramàtica, pel seu paper a "The King's Speech". | LUCY NICHOLSON

TW
0

La xarxa social, la història sobre la creació de Facebook, arrasà diumenge en la LXVIII edició dels Globus d'Or, després de conquerir quatre guardons, inclòs el de millor pel·lícula dramàtica de l'any. A més, la cinta es va imposar en les categories de millor director, distinció que va anar a les mans de David Fincher; millor guió, per a Aaron Sorkin, i millor banda sonora, per als músics Trent Reznor i Atticus Ross.

El discurs del rei, que tenia el major nombre de nominacions, amb set candidatures, aconseguí recompensa únicament per a Colin Firth, que va rebre el premi al millor actor protagonista en drama.

The fighter es va endur dos Globus d'Or per les interpretacions secundàries de Christian Bale i Melissa Leo, mentre que El cigne negre s'hagué de conformar amb el títol a millor actriu protagonista en drama, que fou per a Natalie Portman. Origen, que aspirava a quatre categories, va quedar sense premi en una cerimònia que es dugué a terme a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles.

Algunes sorpreses
Un dels inesperats grans guanyadors de la nit fou The kids are all right, que no només aconseguí el títol de millor pel·lícula de comèdia/musical de 2010, sinó que també s'endugué el premi a la millor actriu de comèdia/musical, que fou per a la veterana Annette Bening. Inesperada també podria considerar-se la victòria de Paul Giamatti com a millor actor còmic gràcies al seu treball en Barney's version, malgrat que les seves opcions eren poques al costat de la candidatura de Johnny Depp.

Premi honorífic per a De Niro
L'actor nord-americà Robert de Niro rebé un merescut homenatge en la gala dels Globus d'Or. De Niro recollí el premi Cecil B. de Mille per la contribució a la indústria de l'espectacle i va rebre una gran ovació per part del públic. "Abans d'aquesta gala, varen ser deportats molts membres de l'entitat -en al·lusió a l'Associació de la premsa estrangera de Hollywood, que atorga els Globus d'Or-, juntament amb la majoria de cambrers i Javier Bardem", digué De Niro en el discurs, fent referència a la polèmica política migratòria dels Estats Units i a l'absència de l'actor espanyol a la gala.

El moment més emotiu
Michael Douglas fou el protagonista del moment més emotiu de la gala d'entrega dels Globus d'Or. L'actor va fer la primera aparició pública, una vegada superat el càncer de gola que l'ha tingut apartat durant mesos, i rebé un càlid aplaudiment del públic en la recta final de l'entrega dels guardons. "Esper que hi hagi una manera més senzilla d'aconseguir una ovació", afirmà Douglas. La gala, conduïda pel presentador Ricky Gervais, fou previsible, encara que inclogué moments d'humor irreverent, com la frase final d'un Gervais que disparà tot el temps amb bala: "Gràcies a Déu per haver-me fet ateu".

Glamur... o no glamur...
Les hores prèvies a les entregues de premis solen ser una bona ocasió per veure una desfilada de moda protagonitzada per les estrelles del moment i la cerimònia dels Globus d'Or de diumenge no fallà en aquest ritual. Quines en foren les notes predominants? Quines pistes podrà seguir la resta de mortals que vulguin anar a la moda? El color estrella fou el verd. De fet, poques notes discordants s'hi varen poder veure més enllà de l'omnipresent nude. De verd maragda hi arribà Angelina Jolie, impecable amb un vestit de lluentons d'Atelier Versace i donant una lliçó de com lluir tatuatges amb una mica de classe a Megan Fox, a qui no salvà de la vulgaritat el seu Armani Privé.

Es decantà igualment pel verd Catherine Zeta Jones, que acompanyà Michael Douglas amb un vestit de Monique Lhuillier. Natalie Portman també donà lliçons d'estil amb un model rosa de Viktor & Rolf adornat amb una rosa vermella i meravellosament acompanyat per una cartera de mà de Christian Dior i un collar de diamants de Tiffany & Co. La guanyadora del Globus d'Or a la millor actriu lluí embaràs amb el seu vestit i fou una de les més elegants.

La sobrietat fou una de les notes predominants per part de les assistents a la gala. Cal destacar-ne que es parla de les assistents i no d'ells, perquè els homes hi exhibiren una avorrida uniformitat. Tots anaven elegants, però cap d'ells s'atreví a ser diferent dels altres. Sòbria i espectacular es presentà Anne Hathaway, que brillà com mai gràcies als milers de lluentons que poblaven el seu Armani Privé de la col·lecció tardor de 2010. I encarà lluí més amb unes arracades Van Cleef & Arpels vintage.

Nicole Kidman apostà per una sòbria naturalitat amb el seu Prada nude amb escot Diana.
Scarlett Johansson també optà per la discreció amb un vestit d'Elie Saab de la col·lecció primavera-estiu de 2011.

En canvi, Halle Berry fou de les poques atrevides que triaren el color negre, juntament amb Eva Longoria. Però cap de les dues no anava perfecta. Halle Berry, amb un vestit de Nina Ricci, resulta ja massa repetitiva cercant els looks més sexis possibles i Eva Longoria fou traïda per la seva escassa alçada. El magnífic vestit que duia, de Zac Posen, tal vegada no era el més apropiat per a una dona menudeta com ella. Malgrat tot, fou d'agrair la naturalitat del seu maquillatge nude.