Ponç Pons, escriptor de l'any 2011

El conseller de Cultura, Bartomeu Llinàs, ha anunciat el nomenament del poeta menorquí per la seva consolidada trajectòria

Pons assoleix així un reconeixement als seus trenta anys de dedicació a l'escriptura. | laura pons bedoya

TW
5

El conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinaàs, ha anunciat avui el nomenament del poeta menorquí Ponç Pons (Alaior, 1956) com a Escriptor de l'Any 2011.

Ponç Pons és un narrador i poeta menorquí amb una de les trajectòries més consolidades de la literatura catalana actual.

Segons el conseller Llinás, "la seva veu poètica constitueix una de les més elevades de totes les illes". Ha explicat que el nomenament de Pons com a Escriptor de l'Any "persegueix l'objectiu de transmetre que la poesia pot ser un gènere assequible per a la població balear".

L'escriptor menorquí protagonitzarà diversos actes en el marc d'aquesta iniciativa, que se celebraran a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, així com a Catalunya i València, i també diverses ciutats de l'estranger com París i Londres.

Amb el nomenament de Ponç Pons, la Conselleria d'Educació i Cultura de l'Executiu autonòmic balear dóna continuïtat a les designacions de Carme Riera i de Baltasar Pòrcel com a Escriptor de l'Any el 2010 i 2009, respectivament.

Els tres compleixen la condició d'haver realitzat una llarga trajectòria en la creació literària (Pons fa trenta anys que exerceix l'ofici d'escriptor), haver estat traduït (castellà i portuguès), ser prou reconegut entre el public i haver desenvolupat el gruix de la seva trajectòria a llengua catalana (més de vint obres publicades).

Com a novetat, per primera vegada, l'Escriptor de l'Any de les Balears no és un novel·lista, gènere més conegut pel gran public, sinó que ha destacat bàsicament com a poeta, encara que també és autor d'alguna incursió narrativa, teatral o d'assaig a la seva producció.

El conseller Bartomeu Llinàs ha destacat que "el principal objectiu de la iniciativa consisteix a difondre els nostres escriptors entre els ciutadans de les Balears, donar a conèixer els seus noms fora de les nostres pròpies fronteres regionals, nacionals i estatals; augmentar els índexs lectors de la població balear i aprofundir en l'estudi, per part dels especialistes i acadèmics, dels nostres creadors."