Quan l'any passat l'Ajuntament de Selva programà dins les seves festes una nova i moderna edició del Selvarock, a molts, als més majors, se'ls remogueren els records, mentre que els altres, els no tan grans, entengueren finalment què era allò de què tant havien sentit parlar. Enguany la festa no es repetirà, però sí que hi serà present a través de les pàgines del llibre La història del Selvarock, que ahir es presentà en un dels primers actes de les festes de Selva. "La idea de fer aquest llibre ja ve d'enfora i l'hauríem pogut enllestir l'any passat, quan es va fer el concert d'homenatge al festival, però vam decidir fer-lo a posteriori perquè crèiem que aquell acte era també una part importantíssima del Selvarock i havia d'estar dins el llibre", digué ahir Toni Ordines, qui, juntament amb Francesca Rotger i Biel Solé, ha elaborat el volum. Basat sobretot en fonts orals i en un ampli treball d'hemeroteca, el llibre repassa la història d'aquest festival, que tingué el seu embrió al 1976 amb La nit de la cançó del Poble i va créixer de manera memorable entre el 77 i el 80. De fet, tingué encara alguns succedanis ben entrada la dècada.
L'any passat la localitat de la Serra acollí un concert d'homenatge en què participaren grups locals acompanyats de velles glòries com Joan Bibiloni, Pau Riba i el Dr. Feelgood, tots tres presents en les edicions dels anys 70. "El Selvarock s'ha convertit en un mite amb els pas dels anys. Fou un fenomen molt important en un moment de retrobament amb les llibertats i aquells que ho visquérem no n'acabàrem de ser del tot conscients", hi afegiren els autors. El llibre es completa amb imatges de les diferents edicions del festival, inclosa la de l'any passat, i amb les col·laboracions de personatges com Ramoncín, Alexandre Ballester, Margalida Solivelles, Pere Pons, Fernando Merino i Margalida Sampol, família de Pere Sampol, un dels alma mater de la festa ja finat.
D'altra banda, es confirma també el rumor que relacionava el logotip del festival, la imatge d'un goril·la, amb el pintor felanitxer Miquel Barceló. "Hi hem parlat i gairebé no recordava el moment, però sí fou ell qui suggerí aquesta imatge al seu company de pis, un selvatgí encarregat de fer-ne el cartell", indicaren. La presentació del llibre, ahir, inclogué l'actuació del pianista Pere Garcia, que ha fet una adaptació al piano de la cançó Selva que la banda nord-americana de rock progressiu Camel publicà el 1982 després d'anar al festival. És una anècdota que, de ben segur, també deu quedar recollida en aquest Selvarock de paper.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.