Marilén Ribot, penjada de la seva corda, volant en un dels espectacles. | Saku Mattila

TW
0

A 18 anys abandonà Manacor amb la voluntat de "sortir de Mallorca i conèixer món". A 24, se sentí atreta, contra tot pronòstic, pel món del circ i, decidida, seguí el camí del seu instint. Primer anà a Madrid, on cursà els estudis preparatoris al Circ Carampa per formar-se després, universitàriament, en diferents escoles d'Estocolm.
Demà, després d'anys de preparació cap aquí i cap allà, tornarà a actuar a Mallorca. Ho farà amb la seva companyia Atempo Circ, formada ara fa just un any i amb la qual ja ha rebut el reconeixement de la crítica, del públic i les institucions. El premi FAD Sebastià Guasch 2009 i el de Millor Espectacle a la Fira de Teatre Umore Azoka 2010 de Leioa en són només dos exemples. "Estam molt contents i ara tenim molta feina assegurada per a l'any que ve", afegí aquesta mallorquina, que té entre les properes actuacions la Fira de Teatre de Tàrrega, dos festivals per Anglaterra, les festes de la Mercè de Barcelona i la inauguració de la Fira de Teatre a Manacor. Així mateix, ha estat seleccionada per participar en el projecte canadenc Les 7 doigts de la main, en coproducció amb el Mercat de les Flors.

Amant de les altures

Després de provar en diferents vessants i tècniques de circ, com ara el trapezi fix i les teles, la de Manacor es decidí finalment per la corda volant, una espècie d'engronsador amb el qual, a gran altura, Ribot és capaç de fer increïbles cucaveles. "Ser allà dalt em dóna com un sentiment de pau. Cert és que el cor et va a les totes i la descàrrega d'adrenalina és total, però en el fons això és el que ens agrada als artistes, no?", comenta.
La seva gran admiració és per a Miss Mara, "ara una octogenària que de jove caigué del trapezi a 14 metres d'altura i estigué 2 anys enguixada. Fa dos anys vaig coincidir-hi al Circ Price i per mi va ser tot un honor que ella, justament ella, em donàs l'enhorabona", conta com a anècdota.

La companyia Atempo Circ, amb seu al Principat, la va formar amb Miguel Àngel Soto (pal xinès), Matías Marré (roda cyr) i José Arias (violoncel). "A tots els vaig conèixer el mateix any que jo vaig començar a fer circ. Amb el temps ens vam tornar a trobar i, cansats de fer d'intèrprets per a altra gent, vàrem decidir muntar la companyia". Amb un aire poètic i de circ contemporani, Atempo es podrà veure demà dins el cicle Llunes d'Es Baluard a partir de les 22.00 hores.