Les barriades de Palma tornen a obrir les portes a les activitats d'estiu de dinamització lingüística, destinades a infants de 6 a 13 anys. Els jocs i l'esbarjo en seran els principals ingredients. La iniciativa s'encetà ja fa tres setmanes i, en ser a mitjan camí, fa balanç de la seva repercussió social.
Els llocs que ja han pogut presenciar les activitats envers la llengua catalana han estat les barriades del Camp Redó, el centre històric i el parc de les Estacions. Ara queden pendents al calendari les places de Son Gotleu, dia 20 de juliol, i el Coll d'en Rabassa, dia 27. A cada barriada els tallers tenen una durada de prop de dues hores i sempre es fan els mateixos: jocs tradicionals com tirar a baldufa, teresetes representant les rondalles mallorquines i espectacles d'acrobàcia amb aprenentatge d'algunes nocions. L'única cosa que canvia són els artistes que els executen. Aquesta particular ludoteca lingüística s'ha posat en marxa perquè els infants practiquin la llengua pròpia i hi juguin. "Les activitats de dinamització lingüística es fan tot l'any: durant l'hivern fan repàs i ensenyen els nins i les nines, però amb l'estiu surten al carrer i s'hi posen en contacte amb jocs i tallers dinàmics", explicà ahir Paula Fluixà, coordinadora de Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma.
La iniciativa, segons Fluixà, ha tingut força èxit en les tres barriades fins ara visitades. "Una cinquantena d'infants hi han assistit per passar un horabaixa diferent a cada taller i així no estar tot el dia tancats a casa davant l'ordinador o mirant la televisió", afegí. "Totes aquestes activitats es fan els horabaixes perquè hi pugui anar el major nombre possible de gent per gaudir plegats de l'espectacle".
El projecte està emmarcat dins el programa Viu la Llengua i és organitzat per l'Ajuntament de Palma amb el suport del Consell de Mallorca. "Els jocs tradicionals, com per exemple tirar a baldufa, eren els més corrents anys abans. Les rondalles mallorquines es van oblidant i gràcies a la manera de contar-les amb les teresetes fa que els infants es quedin amb les històries i aprenguin un poc més de cultura. Igual que a l'hora d'ensenyar nocions d'acrobàcia, els infants s'integren".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.