Des d'ahir i fins al 30 de juny, l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears exposa els projectes dels premis de fi de carrera 2010-11. La mostra recull diferents propostes de disciplines tan diverses com la il·lustració, el disseny d'interiors, el gràfic, el de moda i el de producte, a més de diverses fotografies artístiques i una escultura de ceràmica.
Plànols d'interiors de centres comercials, cartells amb logotips i jaquetes de línies cridaneres són alguns dels exemples que reflecteixen el resultat d'anys d'estudis dels alumnes. Cinc obres, dues de les quals han estat distingides ex aequo, són les que han rebut aquests guardons de final de curs. Irene Mulet ha aconseguit el premi d'il·lustració gràcies a uns dibuixos per a planxes d'snowboard. Es tracta d'una col·lecció de quatre taules on es poden veure figures d'estil pin-up de la Caputxeta Vermella, la Ventafocs, Alícia i Blancaneus. "N'he volgut fer un disseny femení aplicat a un àmbit dominat per les estètiques masculines i infantils", afirma l'autora mateixa. Mulet confessa que el més costós del projecte fou trobar-ne la idea: "Volia elaborar algun treball en el qual sortís la figura humana i en vaig concretar el concepte a força d'elaborar molts de dibuixos".
La il·lustradora hi combina les picardioses figures amb l'imaginari dels contes respectius com a fons i, de manera paral·lela, ha desenvolupat una línia de camisetes i adhesius.
En l'exposició s'hi poden veure altres propostes que han resultat premiades. Hi destaca la recreació i digitalització d'una tipografia del segle XVIII anomenada Geogara. Es tracta d'una lletra autòctona de les Illes Balears de la qual s'han trobat punxons impresos a la biblioteca de Cort i a l'arxiu del Ministeri de Cultura. El treball d'adaptació d'aquesta tipografia ha valgut a Rubén Clares el premi de disseny gràfic.
Altres disciplines
Els projectes d'altres disciplines també han estat distingits. La reforma d'espais comuns i comercials del carrer de Sant Feliu de Palma ha obtingut el guardó de creació d'interiors. Es tracta de la projecció d'un espai optimitzat per a les disciplines d'arquitectura, disseny i art. Pablo Belenguer n'és l'autor.
D'altra banda, el premi de moda s'ha repartit ex aequo. Laura Negre ha rebut el reconeixement per la col·lecció Eye, dividida en una línia femenina -Left eye red- i una de masculina -Right eye blue. Comparteix el guardó amb la proposta d'Esperança Rosselló, la sèrie MIT, inspirada en les línies de l'arquitectura australiana. Ambdues també es podran veure al centre en la desfilada de dimarts, dia 29 de juny.
Els projectes dels alumnes premiats comparteixen espai amb altres de destacats. Hi trobam, per exemple, una única escultura elaborada amb ceràmica i titulada L'emsomniació, una fusió de diferents obres d'art. A més, s'hi pot contemplar una feina de disseny gràfic destinat a una empresa de lloguer de bicicletes que compra tota la imatge publicitària. En la mateixa línia, sobresurt un treball per a la imatge d'un grup musical l'autor del qual no tan sols n'ha treballat el logotip, sinó tot el merchandising que comporta.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.