TW
0

No es defineixen ni com una banda revetlera ni tampoc com un grup de ball de bot. "No ho sabríem dir, perquè tenim des de balades fins a cançons més punks", diuen. Tanmateix, una cosa tenen clara: no volen abandonar les seves arrels i han fet de la música tradicional la principal targeta de presentació. Ells són Boc, una nova formació de música instrumental que avui estrena el seu directe amb la Trobada de gaites i xeremies, que tindrà lloc a les Voltes a partir de les 19.00 hores.


El grup va néixer a Mallorca a principi de l'any passat. El seu precursor, Joan Frontera, feia estona que tenia la curolla de "reinventar" la música d'arrel tradicional introduint-hi detalls d'estils tan diferents com la música celta, medieval, el punk i el reggae, i utilitzant tant instruments tradicionals mallorquins (les xeremies, flabiol i tamborí i el guitarró), com irlandesos i moderns. Així, amb un poc d'aquí i un poc d'allà (els seus components provenen des d'Oprimits i Dropout fins a l'Escola de música i danses de Mallorca, els Xeremiers del dimoni i Xeremiers bessons i les Llunàtiques), Boc ha agafat forma amb una àmplia varietat d'estils. "Quan vam començar a fer el grup, teníem el problema que no sabíem on encaixar i per on havíem de sortir. El nostre estil de música no és gaire corrent dins Mallorca i segurament haurem de cercar feina a festivals o propostes de fora", diu Frontera, conscient que la trobada d'anit, on hi haurà una àmplia representació del panorama gallec, és una bona ocasió per començar la seva carrera als escenaris.


Boc està format per Joan Frontera, piano, flautes, flabiol i tamborí; Xisco Amengual, violí; Pere Frontera, flauta travessera i percussions; Biel Frontera, flautes, flabiol i tamborí, guitarró; Lluís Vivern, guitarra; Rafel Barceló, baix; i Lluís Oreja, bateria i percussió. Es tracta d'una fusió entre la música tradicional i una banda de pop rock, però que, com afegeixen ells, vol defugir de tots els "típics i tòpics".