Els txecs Viti Maricika obriran el festival.

TW
0

Amb prou feines superen els dos pams d'altària i són incapaces de moure's sense l'ajuda d'una altra persona. Viuen en un món generalment petit i sota la pressió d'aquell prejudici que les inclou sempre, injustament, en el gènere més infantil. Després de dotze anys reunint-se a Mallorca, i amb un gran acolliment del públic, la seva presència enguany, mai millor dit, trontollava d'un fil. Però finalment, fidels a la seva tenacitat, han sobreviscut i arribaran puntuals a la cita la setmana que ve. El XII Festival de Teresetes tindrà lloc enguany entre el 12 i el 16 de maig a Palma i en quinze municipis de la Part Forana. "Hem hagut de reduir la mostra", assegura Aina Gimeno, ànima d'aquest encontre, conscient de la conjuntura econòmica del moment. "L'important és que continua viu i no cal entrar en comparacions", manifestà.

Així, el certamen acollirà un total de nou companyies -tres de Mallorca, tres de Catalunya i tres d'estrangeres-, que hi representaran en total una trentena de funcions. "Els ajuntaments no tenen doblers i això fa que de cada vegada programin menys", afegia Gimeno, tot i celebrar que tres municipis -Sineu, Sant Llorenç i Porto Cristo- s'hagin apuntat al festival per primer pic. A Palma, les actuacions es concentraran en el cap de setmana i es podran veure en espais com la Misericòrdia, el teatre Principal, Sa Nostra, el casal Solleric, el Museu de Mallorca i el Municipal.

L'obertura del festival serà a càrrec de la companyia txeca Viti Maricika, que omplirà el pati de la Misericòrdia amb un clàssic, encara que farcit de grans dosis d'imaginació, com és el de Blancaneus i els set nans. També farà una revisió de narracions populars, amb l'espectacle Tres contes d'Andersen, la companyia uruguaiana Àngeles de Trapo. L'espectacle Pèl punxa, de Mallorca so i que tant d'èxit ha tingut en les seves actuacions, es podrà tornar a veure, ara al teatre Principal. Continuant amb la producció local, es podrà gaudir del nou muntatge de Pep Banyo, Enfilats i manipulats, a més de la història d'En Tomeu i el drac Fernando, de la formació de Cati Martorell i Vicente Alberola. Des de Catalunya ens arribaran tendres espectacles com Ran de mar, Món nan i El somni de l'espantocells. La nota més descarada, i dirigida únicament a un públic adult, la hi posarà la parella belga de Mireille & Mattieu amb l'espectacle ARM, una peculiar posada en escena que donarà vida a tota mena d'objectes de segona mà.