No hi ha cap Dia del Llibre a Ciutat en què puguin faltar les signatures dels escriptors. Una vintena de plomes de la nostra terra deixaren ahir de banda l'ordinador i sortiren al carrer, rere les taules muntades per a l'ocasió a llibreries i a les places, per dedicar les darreres obres. La jornada fou, un any més, una ocasió per retrobar els companys de professió i conèixer nous col·legues. "És un bon dia per intercanviar experiències, explicar la teva història als joves i aprendre dels consagrats", apuntà Maria Ferrer (La fada i el camí), que firmava llibres a Jaume de Montsó.
Fent petar la xerrada i en un ambient molt distès eren al matí a la llibreria Àgora els escriptors Miquel Ferrà i Martorell (Els anys de la fam), Bartomeu Fiol (D'un cànon socarrat), Joan Guasp (Barçaaforismes) i Bernat Nadal (Raó Blaugrana), mentre Ramona Pérez, la llibretera, no aturava de vendre llibres, això sí, prèviament signats.
"Vigilats" per una figura a escala gairebé real de Carme Riera, Pere Perelló i Joan Comasólives signaven els seus exemplars, "i molts", a la plaça de Cort. "És un dia per sortir del cau", apuntà Perelló mentre saludava coneguts a tort i a dret, es feia fotografies amb algun d'ells i signava exemplars a d'altres amb més o manco inspiració i originalitat; "segons coneguis o no el lector", hi afegí. Per la seva banda, Comasólives destacava "la sort que hem tingut amb aquest sol, que fa del dia una festassa".
A la paradeta muntada per a les signatures davant d'El Corte Inglés de Jaume III també hi va haver molta activitat al matí i l'horabaixa. Un bellugadís Tomeu Pinya (La vida es muy dura) es feia fotografies amb tots els lectors que s'hi acostaven a demanar-li una signatura. "T'has convertit en escriptor?", li demanà una antiga coneguda en veure'l darrere la taula. "Sí, i amb aquesta obra riuràs molt", li contestà l'autor. Per part seva, Francesca Valentincic (La sangre que moja la tierra) s'emocionà davant una lectora que l'havia estat cercant al llarg del dia per aconseguir la seva firma. "A Joan i Bárbara, amics des de fa tants anys, us desitjo de tot cor tota la felicitat del món", escrivia abans de la rúbrica Marisa Pol (Protocol amb ensaïmades).
D'altra banda, Juan Carrero (Àfrica, la madre ultrajada), que a l'horabaixa signà el seus exemplars a la llibreria Embat, va explicar amb passió als futurs lectors de la seva obra les dificultats amb les quals intenten sobreviure els afectats del conflicte del Grans Llacs. Carrero compartí taula amb Julián Ruiz Bravo (Lucio) i Miquel Àngel Lladó (Com pluja menuda).
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.