El festival internacional Midem de la ciutat francesa de Canes és la fira més important de la indústria musical i viu des de diumenge i fins demà l'edició 44, determinada per la crisi del sector vinculada a les descàrregues il·legals. Les iniciatives de regulació del mercat contra la pirateria musical protagonitzen una bona part de les trobades entre professionals. Les Balears també són presents a la mostra, encara que amb un estand més petit que el d'altres anys. "Hem reduït la superfície de 24 a 8 metres i això suposa una reducció de despeses per mantenir l'objectiu de facilitar l'intercanvi dels nostres músics i empreses musicals", explicà ahir Pere Joan Martorell, director general de Cultura del Govern, abans de la inauguració de l'estand institucional de les Balears, que consistí en un tast de productes gastronòmics de les Illes.
De l'Estat espanyol, només bascos, catalans i balears arriben al Midem amb un lloc propi. La resta hi assisteix formant part de l'espai Sounds of Spain. "És la nostra novena participació", recordà Martorell, qui té com a repte per a properes edicions una fita que enguany han obtingut els catalans: "Actuar a Canes en el format de Showcases per donar a conèixer els nostres grups". Dos grups de Jazz del Principat tocaren diumenge a l'hotel Carlton, ubicat a la zona més selecte del passeig marítim de Canes. Toni Fernández, copropietari d'Ona Digital, comentà que "fa 15 anys que vinc a Canes per mostrar les produccions musicals del nostre segell, vendre drets dels nostres discs a altres països i distribuir". Fernández revelà que "un distribuïdor alemany s'ha interessat per la música tradicional de les Illes i per la clàssica d'autors Balears".
L'empresari contà que "m'ha arribat l'encàrrec d'una empresa de Finlàndia de traduir al castellà els nostres estudis i distribuir a l'Estat una col·lecció de nadales i cançons del Pare Noel". Fernández assegurà, a més, que "Espanya és l'estat més pirata en descàrregues il·legals i sempre és difícil limitar-lo sense un cost electoral", i afegí que "hauria de ser la Unió Europea qui en fixàs la normativa". Un altre veterà al Midem és Miquel Àngel Sancho, propietari de Blau. "Aquesta fira és important per presentar els productes que tenim, però també és un punt d'encontre amb altres discogràfiques", declarà. Sancho argumentà que "la crisi ha generat moltes associacions" i indicà que, "com a membre de la Unió Fonogràfica Independent, pressionam els estaments sobre les nostres problemàtiques".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.