"De moment són uns acords molt bàsics", confirmà el coordinador de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí. "Hem de ser realistes i respectar el dia a dia de cada entitat", indicà.
D'aquesta manera, la nova xarxa vetlarà per la plena integració de la immigració, la consolidació d'un model escolar propi, la implantació del català als mitjans de comunicació, en les noves tecnologies i als àmbits laborals, i també el creixement de les indústries culturals del català.
En els acords que ahir es firmaren, s'establí l'intercanvi d'informació entre els membres, la col·locació d'enllaços a les respectives pàgines web, dues trobades a l'any internes i una gran festa anual oberta al públic. També s'hi va parlar d'un futur circuit de creadors culturals que permeti el moviment d'artistes i escriptors per tot l'Arxipèlag. D'aquesta manera, l'OCB cedirà l'espai de Can Alcover perquè les altres illes siguin presents a Mallorca, i viceversa.
Les entitats que s'han adherit al nou ens són l'Obra Cultural Balear i Joves de Mallorca per la Llengua, de Mallorca; l'Institut d'Estudis Eivissencs i l'associació Vuit d'agost, d'Eivissa; l'Obra Cultural Balear de Formentera i la Comissió de Festes de Santa Maria, de la pitiüsa menor; i l'Institut d'Estudis Menorquins i l'Acció Cultural de Menorca. Un representat de cada una de les associacions participà en la signatura d'ahir dematí.
"Una organització que englobi les quatre illes ara mateix és molt difícil, perquè encara hi ha molta desconfiança de les illes menors cap a Palma", confirmà Martí. "A més a més, tot i que amb Mallorca encara hi ha una mínima relació, entre Menorca i Eivissa i Formentera és gairebé nul·la", va afegir, per constatar "un cert empegueïment dels firmants, que no acabàvem de conèixer gaire cosa dels nostres veïns".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.