TW
0

La literatura, la creació i el seu reconeixement aconseguiren ahir horabaixa el paper protagonista de la vuitena edició de la Fira de teatre infantil i juvenil de Vilafranca. En la reunió es varen entregar el premi Bòtil, de produccions teatrals i literàries, i el Guillem d'Efak, de textos de teatre infantil i juvenil.

El premi Guillem d'Efak, patrocinat per l'empresa Melchor Mascaró, va ser per a l'escrit La reina Calàpot, una obra infantil plena de fantasia i imaginació de l'autora de Ciutat Aina Dolç.

Bòtil sense intriga

Els joves integrants de la companyia menorquina La Clota ja sabien des de l'estiu passat que haurien d'anar a cercar el premi Bòtil pel muntatge Assajant Albertí, un autèntic homenatge a algunes de les adaptacions d'espectacles internacionals que el maonès Vicenç Albertí féu rodar pels escenaris menorquins durant el segle XIX. Amb tot, abans de recollir el guardó l'emoció era com la de qualsevol candidat. A més, en els integrants de La Clota els nervis tornaren a aparèixer els instants anteriors a pujar a l'escenari, perquè a les deu del vespre representaren l'obra de creació pròpia que els ha reportat la distinció.

A l'acte d'entrega dels premis Bòtil i Guillem d'Efak assistiren el director insular de Cultura, Maties Garcia; el batle del municipi, Jaume Sansó; Andreu Ramis, director de l'Obra Social Sa Nostra; Antoni Planas, coordinador general de l'IEB, i Joan Mascaró, de l'empresa Melchor Mascaró.

Tant les autoritats com els participants a l'acte d'ahir horabaixa varen coincidir a destacar l'avantatge de poder gaudir a Balears d'una fira de teatre com la de Vilafranca. De fet, aquest cap de setmana el municipi del Pla ha tornat menut, tot el poble s'ha omplert d'infants que han quedat meravellats pels xous i els programadors arribats d'arreu dels Països Catalans han pogut veure de primera mà les mil i una maneres d'entretenir els nins i nines. Avui, durant tota la jornada, continuaran els diferents espectacles sobre tots els escenaris.•