A les nostres illes tenim nombrosos escriptors i editorials, però el que gairebé no trobam als carrers de Ciutat són llibreries de vell. Aquest mercat de segona mà és molt poc comú a les Balears, però tot i així encara en podem trobar un grapat d'establiments. A això cal afegir-hi que nosaltres, els ciutadans, tampoc no estam avesats a comprar en aquest tipus de mercat. Els locals que ofereixen llibres de segona mà es caracteritzen, en general, per vendre publicacions que normalment ja estan exhaurides, com és el cas d'El bazar del Libro i Books. Però, avui en dia, en alguns establiments com Fiol Llibres i The trading place també s'hi poden trobar llibres més recents i, fins i tot, best-sellers. "Els llibres nous són molt avorrits; en canvi, els de segona mà són més distrets i molt diversos", comenta Toni Llabrés Moyà, propietari d'El Bazar del Libro.
A més, per a una persona a qui agrada molt llegir, aquests locals són una bona opció, ja que a banda de trobar-hi exemplars tant antics i exhaurits com les darreres novetats del mercat, en la majoria de casos són la meitat de barats que si es compren nous. Les llibreries de vell també donen l'oportunitat als lectors de tornar a revendre els llibres que ja han llegit i, d'aquesta manera, no ocupen lloc a casa, ni tampoc s'omplen de pols. Fiol Llibres és la llibreria de segona mà més antiga de Ciutat, seguida d'El Bazar del Libro, que enguany compleix 32 anys. Són dos establiments molt diferents, perquè en un tan sols ofereix exemplars exhaurits i a l'altre hi podem trobar les novel·les més recents de la literatura. D'altra banda, Books i The trading place són dues llibreries amb una trajectòria curta i també molt diferents.
A les dues tan sols s'hi venen exemplars que ja no es troben al mercat i es caracteritzen per tenir uns clients que solen dedicar-se al col·leccionisme de llibres. Aiò no obstant, també hi acudeixen curiosos i professors a la recerca d'algunes novetats amagades. Tot i que es tracta de llibres per a col·leccionistes, els preus són barats i s'ajusten a persones amb un poder adquisitiu normal. D'altra banda, Fiol Llibres i The trading place tenen un públic que no es dedica a col·leccionar, sinó que simplement li agrada la lectura i sol cercar les darreres novetats del mercat també a un cost més baix.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Gracies, Mariona per la teva informació.
T.S.F. si ets de Palma els pots dur a Can Sales i un centre cultural de Ciutat també en recull.
Jo, mes que comprar llibres de 2ª mà, el que voldria saber es on puc donar els llibres que ja he llegit, es que a casa ja no sé on posar-los. Hauria de haver un servei de recollida de llibres usats com fa Emaya amb els mobles vells. O uns locals de l'ajuntament on es poguessin dur.