El Teatre de Manacor està disposat a demostrar que allò que diuen, que l'estiu no és bona època per a l'art escènica, és un mite realment fals. Entre els dies 18 d'agost i 13 de setembre, el centre manacorí ha programat un total de 41 funcions de vint grups diferents. Gairebé no hi ha cap dia que no hi hagi representació. Algunes formacions tenen fins i tot sessió doble i simultània, amb espectacles de dansa i teatre el mateix dia i a la mateixa hora. I és que, atesa l'experiència i la cultura teatral de la capital del Llevant, podem assegurar aviat que, de públic, tampoc els en faltarà. Les inicials TE (Teatre a l'Estiu) serveixen per promocionar aquest nou cicle, que començarà amb la reposició dels dos espectacles finalistes (i un, el triomfador) als premis Buero de dramatúrgia jove, que es convoquen en l'àmbit estatal.
Un clàssic de Molière, El malalt imaginari, i una fresca i divertida versió de Cyrano de Bergerac que s'endugé tres guardons (millor espectacle, millor director i millor actor per Joan Antoni Sunyer) al certamen esmentat, s'escenificaran els dies 18 i 19, respectivament. Una de les peculiaritats d'aquest cicle és que gairebé tots els participants, actors i directors, són manacorins d'edats compreses entre 10 i 23 anys. La primera quinzena serà el torn dels grans, mentre que els grups infantils actuaran a partir de setembre. Tots, més de 160 persones, s'han preparat, i es preparen encara, de manera intensa a les dependències del mateix teatre que, per tant, no tanca per vacances durant l'estiu. Molts dels inscrits, actors o directors, són estudiants de l'Esadib o de l'Institut del Teatre de Barcelona, per la qual cosa el nivell de les representacions "promet" ser elevat, asseguren els responsables del recinte.
D'entre la vintena d'obres que s'hi presenten (la majoria es podran veure dos dies), hi trobam alguns clàssics de Shakespeare, com ara Conte d'hivern, a càrrec de la companyia Pins, dirigida per Joan Anton Sunyer; i Romeu i Julieta, del grup Anglesos i sota les ordres de Francesc Miquel Quetgles. També hi haurà altres clàssics com Alícia al món de les maravelles, de Lewis Carroll; El vestit nou de l'emperador, de Hans Christian Andersen, i Els desficis per l'estiueig, de Carlo Goldoni. ET del Teatre de Manacor també obre les seves portes a la dansa amb dues coreografies: Sus!, de D-Dansa, i Les desmesures de Lilth, de Pau i companyia. O sigui, que ja ho sabeu: cada dia a les vuit del vespre i a partir de dilluns, teniu sessió teatral. Serà fins dia 13, just abans que s'iniciï la XIV Fira de teatre de Manacor. Això, però, ja és una altra història.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.