TW
0

Tan sols és una qüestió de crisi que la propera revetla de Sant Sebastià es vegi afectada per una sèrie de canvis. El tinent de batle de Benestar Social i Participació Ciutadana, Eberhard Grosske, indicà el passat 24 de juliol a la Comissió de Festes les possibles modificacions que afectaran una de les revetles més esperades pels ciutadans de Palma i de tota l'Illa en general, la que té lloc la nit del 19 de gener, preludi de Sant Sebastià. El que proposa el regidor és que durant aquella nit tan sols actuïn per les places de Ciutat artistes i grups locals, mentre que un altre dia es duria a terme un macroconcert de pagament, encara que, i tanta sort, seria subvencionat. Des de l'Ajuntament, afirmaren que "és una proposta que s'ha fet, però fins al setembre no s'acabarà de fixar res. Ara bé, el que sí que és un fet és que el pressupost del qual disposen és molt inferior al de l'any passat i s'hi han de cercar solucions".

Per altra banda, des de la Regidoria de Participació Ciutadana, comentaren que "s'ha d'apostar pels grups locals i s'ha de fer una revetla més festiva. Així mateix, s'ha exposat fer un macroconcert subvencionat fora de la revetla, de l'estil del que es fa any rere any a Felanitx amb molt d'èxit". Tot aquest seguit de propostes afectaran directament la festa de Ciutat, en la qual i durant molts anys han participat grups locals, però sense deixar de banda les bandes de renom de fora de Mallorca, que eren, en definitiva, els grans caps de cartell del vespre.
Davant aquests canvis, dBalears ha sortit al carrer per saber què pensen els ciutadants del que podria ser la nova revetla de Sant Sebastià. Francisco Lopez, de 15 anys, explicà que "el més beneficiós hauria de ser fer un concert en el qual grups locals i nacionals tocassin tots plegats, que és el que s'ha fet fins ara".

"Allò més important pens que és tenir una bona cobertura de l'esdeveniment amb diversitat d'estils i que enriqueixin la festa de la ciutat de Mallorca, ja que és l'acte més emblemàtic de Palma i hauria de ser per a tothom", comentà Iván Caparrós, de 31 anys. "Que duguin grups locals fomenta la cultura de l'Illa, però també s'hi haurien de fomentar els grups espanyols", indicà Nieves Herrera, de 28 anys. Un parer bastant diferent és el que donà Laura Frontera, de 18 anys: "Jo trob que és millor dur bandes de les Illes, perquè així la gent pot saber els talents que tenim entre nosaltres". "És una bona iniciativa, ja que d'aquesta manera els grups d'aquí es podran donar a conèixer", digué Jordi Lerrazer, de 26 anys. A més, Llorenç Ordines, de 15 anys, afegí que "m'estim més els productes locals que no els de fora, però si és per satisfacció del públic pens que s'ha de dur el que més agrada a la gent".

D'altra banda, hi ha ciutadans que mostren la seva insatisfacció en la proposta feta per Grosske. Marian Darder, de 30 anys, afirmà que "crec que haurien de dur grups de fora, perquè la gent es mou poc amb els grups d'aquí i el que realment els estira són els grups de fora". Aquesta afirmació es correspon amb l'opinió d'Andrés Ramírez de 15 anys, qui comentà que "jo form part d'un grup i, així i tot, pens que s'han de dur grups de fora, perquè si jo no fos d'aquí també m'agradaria que em convidassin a venir a tocar". Els possibles canvis que Grosske té pensats fer a la pròxima revetla de Sant Sebastià mostren reaccions per a tots els gustos. Malgrat tot, la nostra illa és molt més que sol i platja i aquesta festa s'hauria de conservar amb una certa qualitat per poder donar a conèixer Mallorca també des del punt de vista cultural i musical, i que els visitants puguin apreciar-la també per les seves festes. Tanmateix, fins a la primera setmana de setembre no podrem saber de manera certa com serà la revetla de Sant Sebastià 2010.