Vint-i-quatre hores després que s'iniciàs el trasllat del material necessari per dur a terme la restauració del castell d'Alaró, la fortalesa s'ha despertat al bell mig de destrosses. Varen ser els membres de la brigada de Patrimoni del Consell de Mallorca qui descobriren els desperfectes quan es van desplaçar fins al cim del puig d'Alaró per començar-hi les obres de restauració. Les destrosses es varen fer palpables a la maquinària i al material de l'obra necessari per a la restauració. La porta que es va instal·lar dimarts a la torre de l'Homenatge va aparèixer sense forrellat i sense els puntals que la sostenien, el permís d'obres va ser tirat per un barranc, es van obrir els sacs de material d'obra i una roda d'un carretó va ser foradada.
Malgrat aquestes incidències, no s'ha demorat l'inici de les obres de restauració, ja que varen començar ahir dematí. Tant el Consell de Mallorca com l'Ajuntament d'Alaró han condemnat aquests actes vandàlics. Biel Cerdà, que és el director insular de Patrimoni, va manifestar que "aquests fets no aturaran la rehabilitació del castell d'Alaró, ja que hi ha molta gent que ha lluitat perquè aquest projecte continuï endavant a causa del valor patrimonial immens que té". També va voler destacar que "els culpables d'aquestes destrosses són una minoria que no aconseguiran boicotejar la il·lusió de tot un poble". Per la seva banda, el batle del municipi d'Alaró, Joan Simonet, va manifestar que "s'estudiaran mesures per millorar la seguretat del castell". En aquest sentitm confessà que no descarta la posada en funcionament d'un operatiu conjunt entre l'Ajuntament d'Alaró i el Consell de Mallorca per instal·lar-hi un servei de vigilància.
Actes vandàlics al castell d'Alaró
Els membres de la brigada de Patrimoni del Consell es varen trobar amb els desperfectes dimecres dematí a les obres de rehabilitació de les ruïnes de la fortalesa quan havien de començar les tasques
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Però abans de la desamortisation den Mendizábal (1834) de qui era? Segurament abans de la desamortisation era comuna del ajuntament. Lo que se pot fer ja que la desamortisation fou un robatori ès expropiar el castell i tot el puj (monte) i convertir-lo en comuna municipal, com abans. En principi tot lo que la desamortisation den Mendizábal llevà a els ajuntaments ha de esser expropiad, lo que se podria fer per el Consell de Mallorca.
Ai Llorenç, Llorenç...polissó...
De totes maneres no entenc la ràbia d'aquesta gent que no vol que comencin les obres, si es fan les obres i després es demostra que el castell es seu, el Consell haurà diguem "perdut" la reforma i d'afegit dic que es mes que necessari aquesta reforma, o sigui tot son avantatges per ells que estan tan segurs que es seu, i si tant estimen la seva propietat doncs per que no havien fet la reforma ells fa un munt d'anys i ara podrien demostrar que s'havien gastat doblers en la seva propietat.
Colla de passerells
Bono, bono... qui creis que té interessos en què no li invadeixin la seva suposada propietat particular? Això pinta malament. No se tracta d'acusar fora fonaments, però en fi, és estrany.
Segur que no tenien res a veure amb en Cabrit i en Bassa.