Deu anys de música amb un lligam molt més fort que les notes de la guitarra o la veu de cantants: la nostra llengua. Amb l'objectiu de fer sentir els nostres músics continua, un any més, la Trobada de músics per la llengua, que enguany celebra el desè aniversari. Cinc escenaris al centre històric de Pollença i una quarantena de músics, a manca de dos dies per tancar el termini d'inscripció, donaran vida a la cita d'enguany, que tindrà lloc aquest dissabte dia 27 de juny a partir de les 17 hores i que, segons Antoni Nicolau, president de Músics per la Llengua, espera "que rebi entre 5.000 i 10.000 espectadors".
"Grups molt diferents que treballen en la direcció d'una mateixa llengua". Així és com Nicolau presentà aquest aplec que omplirà cinc escenaris de Pollença de música per a tots els públics. Fins al darrer moment no estarà elaborat el cartell amb els horaris de les actuacions, que es podrà consultar a la pàgina web www.musicsperlallengua.cat. Abans, un grup de xeremies anunciarà a les 17.00 hores l'inici d'una festa que es preveu que sigui multitudinària. Amb l'objectiu d'acostar als nouvinguts a la nostra cultura i que els músics de les Illes Balears, dins un panorama globalitzador "continuem existint, que la nostra veu se senti pertot arreu i gaudeixi dels mateixos drets i oportunitats que les altres", assegurà Nicolau durant la presentació d'ahir. Noms reconeguts com Oliva Trencada, Marcel Cranc, Damià Timoner Arpellots Havaneres Band, Es reboster i Música Nostra compartiran trobada amb d'altres de més novells com Teix, Skagerrak i Katau. Pel que fa a la resta d'illes, Menorca i Eivissa també seran representades en aquesta festa a través de la veu d'Inventari i l'Atelier, pel que fa a la primera illa, i Pere i Rels, vinguts de la segona.
Així, la música més variada, des del reggae, fins als sons més tradicionals o les havaneres, passant pel folk, el pop i el rock, es deixaran sentir en aquesta desena edició que s'allargarà fins a les 5 de la matinada. Serà dissabte a Pollença, una localitat que segons el seu batle, Joan Cerdà, "no és neutral pel que fa a la defensa de la nostra llengua i s'hi mostra fidel".
Per a locals i foran
Per donar a conèixer a tots els públics la festa grossa anual de Músics per la Llengua, s'han editat 5.000 tríptics que en cinc idiomes diferents expliquen en què consisteix aquesta festa i quines en són les reivindicacions, la història i els objectius dels organitzadors.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.