TW
0

La pluja no impedí ahir que al voltant de tres-cents pares, membres d’USO, professors i alumnes del Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears fessin sentir les seves reivindicacions en contra d’un possible trasllat dels ensenyaments professional de música fora de Capità Salom. Amb lemes com "Per la qualitat dels ensenyaments musicals", "Volem: Elemental públic i Professional de qualitat", "Conselleria contra l’educació", els manifestants, concentrats a la porta del mateix Conservatori, també es postularen en contra de la creació d’un suposat consorci per l’ensenyament elemental que "suposaria la privatització d’aquests estudis", segons professors i sindicat. Des de la Conselleria, el director general de Formació Professional i Aprenentatge Permanent, Miquel Mestre, desmentí ahir a aquest diari que hi hagi cap mena de plantejament de privatització i assegurà que des del seu departament "ens reunirem totes les vegades que faci falta amb els professors per iniciar un projecte conjunt". La primera d’aquestes reunions serà el proper dimecres, dia 15.

Ara bé, la sortida dels alumnes de Capità Salom era la màxima reivindicació ahir capvespre davant el conservatori, ja que ningú no es vol moure de l’edifici. Com a possible solució, la portaveu de l’assemblea de professors, Maria Victòria Cortès, proposava (en darrer terme) desplaçar els ensenyaments superiors cap a la UIB, cosa que "no és possible per manca d’espai", segons la Conselleria. La mancança d’espai és una de les qüestions en les quals tothom està d’acord, encara que divergeixen en com afrontar la qüestió. "Amb el temps, hem trampejat aquest problema com hem pogut, però cal organització horària, fet que evitaria que ningú hagués de deixar l’edifici", assenyalà la professora de violí, cap del departament de corda del Professional i membre de la Comissió de Professors, Maria Antònia Pons-Estel. "El 17 de febrer passat, la Conselleria d’Educació ens digué que es plantejaven traslladar el Conservatori Professional a un altre immoble, alhora que volien eliminar progressivament el grau elemental públic", afegí.

Un problema d’enrere

Aquesta suposada proposta fou també criticada ahir pel representant d’USO, Miquel Àngel Lozano, que a més apuntà que tota aquesta problemàtica és conseqüència d’una manca de previsió des de fa anys. "Quan es va construir l’edifici no es va preveure que n’augmentaria tant el nombre d’alumnes i especialitats. A més, per això hi havia ja projectada una segona fase d’amplicació de l’edifici amb més aules que no s’ha duit a terme per falta de doblers", precisà. Respecte a l’ampliació, des de la Conselleria al·leguen manca de finançament per executar avui unes obres que rondarien els 13 milions d’euros per construir un multiaulari.

D’altra banda, quant a la proposta del Consorci pel grau elemental, Mestre assenyalà ahir que el que es pretén és "homogeneïtzar" els estudis i que aquest futur Consorci "només és una fórmula per incorporar els representants de totes les administracions". "Ningú, en cap moment, no ha parlat que se n’hagin d’anar del Conservatori, encara que sí que hem de tenir clar que hi ha problemes per resoldre i entre tots hem de cercar-los les millors solucions". "Descentralitzar l’oferta incorporant extensions a Manacor o a Inca seria una via", aclarí, mentre afegia que el seu propòsit és "potenciar i augmentar el nombre d’alumnes de Formació Elemental que en un futur puguin accedir al Professional". El debat es reprendrà dimecres. Professors i alumnes no descarten continuar amb el seu calendari de mobilitzacions.