TW
0

Guillem March no té un prototipus de dona definit. Li agraden altes, baixes, rosses i morenes. Brunes, nòrdiques i mallorquines. "Els dibuixants sempre ho deim. És molt fàcil dibuixar dones molt guapes o molt lletges. Allò més difícil és saber plasmar l’al·lota normal que passeja pel carrer", diu el dibuixant, que ha recopilat bona part de les seves "girls" en un llibre d’art editat recentment per Dolmen.

"El 95 per cent de la meva feina són còmics que faig per encàrrec. Aquí hi ha el 5 per cent restant", diu March. Dibuixos personals, alguns d’ells inèdits, portades de revista, cartells i anuncis, tots amb un denominador comú, la presència de belles i sensuals al·lotes que han conformat l’univers d’aquest dibuixant mallorquí nascut a Palma el 1979. "Les al·lotes han anat envellint amb mi. Si bé fa uns anys eren més adolescents, ara ja són més maduretes", diu el jove, que no amaga la seva faceta de dibuixant eròtic. "És cert que hi ha algunes imatges pujades de to, però perquè m’ho demanaven els encàrrecs. No m’hi vull encaminar, cap a aquest sector, però és vera que quan un comença, aquesta és una feina molt ben pagada". Dins els treballs realitzats per March, hi trobam un bon caramull de portades per la revista Eros Comix, dibuixos per a Play Boy, a més dels còmics Sofia, Ana y Victoria (Diábolo, 2006), Laura (Dolmen 2006) i Works (Dolmen, 2006), entre d’altres projectes.

El llibre ha estat iniciativa del mateix artista i també ha estat l’encarregat d’escollir les imatges i maquetar-lo. Per altra banda, també inclou originals i esbossos del procés creatiu del dibuixant.

Un somni complert

Avui horabaixa, a les 19.00 hores, Guillem March firmarà exemplars del seu darrer llibre, Girls. Ho farà a la llibreria Norma Còmics del carrer de Pere d’Alcàntara Penya 11 i serà una bona oportunitat per conversar amb aquest dibuixant que, des de fa un any, fa feina amb l’editorial DS dels Estats Units. Ara mateix, la seva missió és donar vida a la periodista encarregada d’investigar la mort de Batman. "Després de dibuixar molts super herois, ara he pogut tornar a pintar dones", reconeix March. "No sé per quin motiu, però pas més gust dibuixant homes que no dones".

El que queda clar és que Guillem March ha aconseguit, de moment, el somni " de poder viure del còmic". De formació autodidacta, March ha arraconat momentàniment la seva carrera d’economia. La trajectòria del dibuixajnt al Estats Units va a l’alça i li ocupa bona part del temps.

Ara bé, l’artista té, a més a més, el privilegi de fer-ho tot des de casa seva, sense ni tan sols haver de sortir de Mallorca.