Una notable expectació mediàtica per assistir a la presentació d’un fet extraordinari però que hauria de ser corrent: la representació d’una obra de teatre d’un autor de les Illes al teatre Nacional de Catalunya. Més encara si l’autor en qüestió és Llorenç Villalonga i l’obra que es posarà en escena a partir de dia 22 de gener és ni més ni menys un clàssic com Mort de dama, que ja ha conegut diferents morts sobre l’escenari: el 70, el 82 i el 98. De moment, Obdúlia de Montcada patirà a la sala Petita del Nacional, però després farà gira. Així, la producció vindrà a Mallorca, al teatre Principal, i anirà rodant per altres sales catalanes. La direcció d’aquest nou muntatge té els màxims avals. Fins i tot la vicepresidenta del Consell, Joana Lluïsa Mascaró, va presidir la presentació de l’obra i assegurà que "és un clàssic de les lletres catalanes. Tant que és la novel·la més coneguda de Villalonga".
En certa mesura, aquesta coproducció que fan el teatre Nacional de Catalunya i el Principal és la primera pedra per recuperar una normalitat que en realitat no ha existit: la lliure circulació entre els territoris de parla catalana d’obres, autors i espectacles que comparteixen aquesta llengua i que amb dificultat entren en els grans escenaris públics dels tres territoris. Per això hi ha molta d’expectació per veure com funciona aquest muntatge, que ha mogut un cos tècnic de més de vint persones i un total de denou actors que donen vida a tot el reguitzell de personatges fulgurants sorgits de la ploma de Villalonga. La supervisió de tot el conjunt és de Rafel Duran, que haurà de dirigir les dues hores d’un espectacle sobre el qual ell mateix va explicar que "hi ha amics que m’han dit que després d’això no em tornaran a deixar anar pus mai a Mallorca, però jo crec que no n’hi ha per tant. La culpa és de Villalonga, que disparava contra tothom".
Per la seva banda, Sergi Belbel, director nacional de Catalunya, va explicar que "és bo recordar que tenim un patrimoni que té una gran riquesa, amb les seves diferències, que és la nostra llengua" i va explicar que "aquesta és una obra que destaca sobretot pel seu gran sentit de l’humor. És una comèdia que retrata la societat mallorquina, però que en general la representa tota, perquè aquesta societat també és la nostra. És un espectacle que explica la nostra història".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.