Testimoni accidental
El batle d’Alcúdia, Miquel Ferrer, va ser testimoni casual de l’esfondrament dijous a les vuit del capvestre, quan passejava per la plaça de Can Ramis acompanyat per la seva família. Les pluges dels darrers dies i la proximitat de les obres de prolongació del camí de Ronda semblen les causes més probables del sinistre, que afecta la zona més deteriorada de les murades medievals, esbucades parcialment després de la Guerra Civil espanyola. L’Ajuntament ha contractat els serveis de l’arqueòleg Miquel Àngel Sastre, el mateix que supervisa les obres municipals que es realitzen a Can Ramis, perquè es faci càrrec de la situació.
Sastre va informar ahir que "hem delimitat la zona i hem recollit les peces que han caigut a la plaça, que hem amuntegat per utilitzar-les en el cas que es reconstrueixi" la murada. Sastre va explicar que "ens hem posat en contacte amb el departament de Patrimoni del Consell de Mallorca i ara han d’enviar-hi un tècnic perquè ho avaluï. Mentrestant, s’ha protegit amb tanques per evitar que la murada caigui damunt algú". Tot sembla indicar que el tram enderrocat correspon a una reconstrucció de la muralla realitzada fa aproximadament trenta anys, quan una escola taller va refer-ne una part que havia estat tomada en la postguerra.
Segons Miquel Àngel Sastre, les obres de prolongació del camí de Ronda (el vial públic de formigó fumat que voreja per l’interior la muralla d’Alcúdia) han eliminat una paret que abans tapava parcialment la zona afectada. Aquest fet, unit a la debilitat dels fonaments i a les pluges dels darrers dies, podria ser, per l’arqueòleg contractat per l’Ajuntament, l’origen de l’esfondrament. El batle d’Alcúdia, Miquel Ferrer, testimoni dels fets, va explicar ahir que "l’obra estava aturada des de dia 24, per la qual cosa no ha pogut ser un cop".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.