Nascut al barri londinenc de Hammersmith el 1986, Candel (o, cosa que és el mateix, Guillermo Manero Candel) anà a viure a Arenys de Mar, a la costa catalana, quan tot just tenia dos anys. Vinculat als estudis musicals de ben petit, continuà visitant Londres cada estiu. Finalment, amb només denou anys, es traslladà a la City per intentar tirar endavant en el món musical. Provà, infructuosament, de formar una banda de rock, mentre alternava feines temporals i els estalvis s’anaven acabant: "Com que no aconseguia músics, vaig començar a compondre. Després es varen acabar els diners, no trobava feina i, un any i mig després d’haver arribat, vaig haver de tornar". Sense cap disc sota el braç. Però, qui li ho havia de dir, quan la vida el va portar a Mallorca, va aconseguir enregistrar-lo.
Big difference és rock entre pur i dur, en anglès, i fet en solitari: "Amb un grup hauria estat més dinàmic, però enregistrant-lo en solitari he aconseguit una cosa més íntima i personal. Hi he pogut intervenir més i no pensar tant en les vendes".
Candel explica que li agradaria que el públic arribi a percebre l’optimisme que s’amaga, i molt, en les seves cançons. A primera vista, sembla que el missatge és més aviat fosc i pessimista: els temes porten títols com I’m nothing but a slave (Som un esclau), Facing reality (Encarant la realitat), Broken dreams (Somnis trencats), Inside our hate (Dins el nostre odi) i Don’t wait for me (No m’esperis). I les lletres, és clar, van en la mateixa línia.
Conclusió positiva
De totes maneres, el compositor hi vol transmetre un missatge d’esperança: "Queda clar que el missatge no és d’eufòria, sinó un altre: que cal passar per experiències negatives i turbulències i aconseguir, al final d’aquesta càrrega, treure’n una conclusió positiva".
En tot cas, nega que aquesta temàtica pretengui reflectir el llarg camí que ha suposat gravar aquest àlbum: "És necessari desdramatitzar. Jo jug un poc a sentir-me rebutjat, però la realitat és una altra. I hi ha gent que ho passa malament de veritat, que no veu la sortida i té un sentiment de desesperació, i jo m’hi he volgut solidaritzar".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.