La presència de les fotografies de Palma en un espai com el de la SGAE reforça encara més els llaços culturals entre les Illes i Catalunya. De fet, només la mar separa el passeig de Colom barceloní de Mallorca, unes aigües travessades amb aquest "pont cultural", cosa que destacaren tots els presentadors de l’acte.
Manuel Oliver, un dels autors dels texts, va lloar la importància dels patis de Ciutat com a element de transmissió de valors culturals. A més a més, va explicar que "durant molts d’anys serviren per servar el català i per mostrar-ne la forma de parlar-lo pròpia de cada casa" i va voler aclarir que són un dels principals elements d’unió tipològica de l’arquitectura mallorquina.
Per la seva banda, l’escriptora Carme Riera, que va exercir de padrina de la mostra, va recordar la seva llarga relació amb la família Bonet –la cantant Maria del Mar era entre els presents. També subratllà fins a quin punt "els patis eren espais integrats dins la ciutat i hi havia tot un llenguatge de portes i plantes que avui dia ja s’ha perdut a causa de la devastació contínua del nostre patrimoni i pel fet que aquells celoberts sovint estan tancats i enreixats. No és com quan jo era petita, en l’actualitat ja no es pot deixar la porta oberta".
Una feina agraïda
Joan Ramon Bonet és una persona d’aquelles que es poden considerar afortunades. L’autor de les imatges explicà durant l’acte de presenatació: "Per mi, aquesta és una tasca que no és feina, perquè aquests són els meus patis i crec que és com si em trobàs dins un llibre que ja he llegit moltes vegades. Jo, en realitat, no estic fotografiant, estic passejant i fent fotografies, mirau si n’és, d’agraïda, la feina".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Sembla bonic, fa il·lusió anar-hi!!! Però, com que m'estic a l'Argentina...
Sembla bonic, fa il·lusió anar-hi!!! Però com m'estic a l'Argentina...