La lleugeresa
Es tracta d’una obra que versa sobre la lleugeresa que l’escriptor italià Italo Calvino va descriure en les seves Lliçons americanes "però traslladada a la botànica", bromeja Laudadio.
"És una petita història de petites coses explicada per tres científics que treballen per millorar la qualitat de vida de les plantes", assegura Lluís Soler. Una metàfora en forma de compendi de conceptes, textos, objectes i simbolismes que prenen forma damunt l’escenari.
"És que Pau Miró, el director i dramaturg del muntatge, va pensar que les plantes simbolitzen i viuen d’alguna cosa molt lleugera: la llum i l’aire", comenta Ianniello, qui aclareix el perquè dels científicis i de les plantes damunt l’escenari.
"Light ha pres cos a poc a poc, amb moltes aportacions i sota la batuta de Pau Miró. I els primers esbossos van prendre força durant les dues setmanes i mitja que treballàrem a l’església on vam estrenar el muntatge", explica Ianniello.
Només a Manacor
Light, que es representarà avui per primera vegada fora d’Itàlia, va néixer al Festival Settembre al Borgo. Avui vespre Light recau a la Fira de Teatre de Manacor "perquè no pensam fer cap gira, volem dur l’espectacle als teatres, places i llocs que considerem especials", indicà Soler.
Per l’actor català, "treballar amb companys italians és aprendre que la senzillesa també funciona damunt els escenaris i que es pot fer un altre tipus de teatre del que es fa aquí". "Lluís es pensa que som actors tot el dia i que tot ens surt d’una manera natural, però és que som napolitans!", diu fent broma Tony Laudadio.
I és que si s’ha de jutjar pel que els tres actors expliquen, "l’idioma inventat de Fosco Maraini, algunes cançons de Kylie Minogue, els poemes de Josep Maria de Segarra i els textos de Leon Cavalla" formen aquest "altre tipus de teatre" a què es refereix Soler. Un espectacle en el qual "la senzillesa emociona" i en el qual "ens perdem una estona per trobar-nos més tard". És un muntatge fet perquè la lleugeresa domini tant el públic com les plantes i les paraules dels tres científics de l’escenari.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.